szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A negyedik Oscar-jelölést és talán az első aranyszobrocskát is elhozhatja az Aranyglóbuszt már begyűjtő amerikai Leonardo DiCaprio számára, hogy Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjében a főszereplőt, Jordan Belfortot alakítja.

©

A szex és a drogfogyasztás szélsőségeinek vászonra vitele során Terence Winter forgatókönyvírónak nem volt nehéz dolga, hiszen Belfort – aki semmit nem szégyell a múltjából, sőt szinte ártatlannak tartja magát – két önéletrajzában a legapróbb részletekig beszámolt hedonista éveiről.

Az 1962-ben, New Yorkban született Belfort már tizenévesként a tengerparton strandolóknak árult nagy haszonnal fagylaltot, a fogorvosi egyetemet pedig már az első nap otthagyta, amikor a köszöntőbeszédben azt hallotta: elmúltak azok az idők, amikor ezzel a szakmával még sokat lehetett keresni.

Nagy reményeket fűzött új szakmájához, de a brókervizsgáját letéve éppen 1987. október 19-én állt munkába, azon a fekete hétfőn, amelyen a New York-i tőzsde Dow Jones-indexe az értékének 22 százalékát elveszítette, és a Wall Streeten beütött a krach. Az 1899-ben alapított L.F. Rothschild összeomlott, és Belfort az utcán találta magát.

A patinás cégnél a mentorától viszont sajátos útravalót kapott ahhoz, hogy a brókeri munkával járó feszültséget miként lehet kezelni: rendszeres maszturbálással és kokainfogyasztással.

Az igazi Belfort életéről és karrierjéről a HVG e heti számában olvashatnak.

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

100 százalékos táppénz jár egy DK-s vezetésű kerületben Budapesten

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában

Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában