Könyvajánló: Michel Roux - Tésztavarázs
Megérdemli ez a népszerű receptgyűjtemény a további népszerűsítést.
Megérdemli ez a népszerű receptgyűjtemény a további népszerűsítést. Hiába gondoljuk ugyanis, hogy liszt és tojás győzhetetlen urai vagyunk, és mindent tudunk a tésztákról, a három Michelin-csillagos csúcsséf harminc évnyi tudásával még mi sem kelhetünk versenyre. De legalább megközelíthetjük, igaz, csak nagyon távolról, ha beruházzuk magunknak a Tésztavarázs című könyvét.
Állítólag "lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek mennyisége és sokszínűsége", de mivel ez a Libri ajánlója, ami el akarja adni a könyvet, kíváncsiak voltunk arra is, hogy a gasztrobloggerek hogyan fogalmaznak, hiszen az ő értékelésük árnyalhatja az összképet.
Nos, úgy tűnik, a vélemény egybehangzó: ez a könyv tényleg must have a tésztabarátoknak. A Pisztácia Blog így fogalmaz:
Annyi de annyi kép van az egyes alaptésztákról, hogy nem lehet elrontani semmit - ezt nagyon szeretem benne. Végre van egy könyv, ahol nem csak leírták, hogy milyen tészta állagot kell kapnunk amikor elkezdünk gyurmázni, hanem képekkel is illusztrálják.
A Blogger Kulinária véleménye:
Becsülöm benne, hogy nem a konyhai robotgépekre épít, hanem visszarepít minket a kézi tésztakészítés világába, visszahozza nagyanyáink kézügyességét.
Kicsit olyan, mintha ott állna mellettünk, és tanítaná, mutatná, mit hogyan kell csinálni, és teszi ezt oly meggyőzően, inspirálóan, hogy legszívesebben máris indulnánk a konyhába, elkészíteni valamelyik elbűvölő finomságot.
Ennél nagyobb meggyőzőerőre mi sem volnánk képesek, úgyhogy akit érdekel a tészta valamennyi dimenziója, és épp szakácskönyv-vásárlás előtt áll, az már tudja is, mit kell megvennie.