szerző:
hvg.hu

A beruházást Seszták Miklóshoz köthető cégek nyerték el, az eredetileg tervezett ár kétszereséért.

Kivételes sportberuházás kezdődik hamarosan Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter városa, Kisvárda közelében: az Index szúrta ki, hogy Szabolcsveresmarton egy angol nyelvű, bentlakásos teniszakadémia épül kollégiummal, főépülettel, egy center- és további 11 teniszpályával, és egy klubépülettel, amelyet a sportiskolától elzártan, a halastó partján építenek fel.

A beruházás viszont több ponton is több mint érdekes: az Index szerint például a győztes ajánlat csaknem duplája az eredetileg tervezett összegnek, a komplexum ráadásul a fővárostól 290 kilométerre épül, az akadémián pedig sem tornacsarnok, sem konditerem nem lesz. Az építtető Kárpát-medencei Teniszakadémia NKft-t. alapító Alkossunk Várost alapítvány Seszták köréhez kapcsolható, és már eddig is több nagy üzletet valósított meg Kisvárdán, tavaly pedig 2,2 milliárd forint támogatást kapott részben a fejlesztési minisztériumtól a környék fejlesztésére.

A kivitelező a Kermi-Szolg. Kft. alig egy évvel ezelőtt alakult, és a nyilvános adatok szerint három főt foglalkoztat. Tavalyi forgalma alig 1,8 millió forint volt, 2018-ban viszont már nagyjából nettó 620 millió forintnyi közbeszerzést nyert el egyedül, illetve konzorciumban pályázva. A sikeres beszerzések nagy része az Alkossunk Várost alapítványhoz, kisvárdai állami intézményekhez és a Seszták jobbkezeként ismert Balogh Sándorhoz köthetők.

A komplexumban tehát még egy tornaterem sem lesz, a terveken csupán egy „sportfolyosó” szerepel, ami legszélesebb pontján is csak 5,5 méter, de a legtöbb helyen alig 3. A klubépület viszont – amely a festői szépségű tó partján áll majd – jakuzzi, masszázsszoba és szauna is lesz, sőt, a tervekben még az is szerepel, hogy pontosan milyen típusú jakuzzi lesz az épületben. A csúcskategóriás pezsgőmedence ára az Index által fellelt kereskedőnél közel 30 000 euró, vagyis közel 10 millió forint.

A beruházás az építészeti leírás szerint a Szabolcsveresmart 0132/5 és 0132/6 helyrajzi számú területen valósulhat meg. A klubház a műszaki dokumentációban, tervekben és csatolt hivatalos dokumentumokban is szerepel, a közbeszerzési dokumentáció végére odabiggyesztették, hogy

a műszaki leírásban esetlegesen hivatkozott klubépület valamint klubépület berendezései hivatkozásokat figyelmen kívül kell hagyni, ezen előírások nem képezik a közbeszerzés tárgyát.

Ezek alapján nehéz eldönteni, hogy a klubépület milyen pénzből épül majd. A tétel benne van a pályázati kiírásban is, viszont a megvalósítandó épületek teljes szintterületét a klubépület nélkül adták meg a felhívásban, illetve az árazatlan költségvetés sem tartalmaz rá nevesített tételeket.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Ingatlan

Átlépte az OLAF ingerküszöbét a kisvárdai ökofilmpark

Bár az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala kis büdzséből működik, és elsősorban olyan ügyeket vizsgál, melyek határokon nyúlnak át, a kisvárdai NER-Disneyland újabb létesítménye felkeltette a figyelmüket. Az Európai Bizottság pedig azt szeretné, ha a kormány nem az adófizetőkre, hanem a szabálytalankodó beruházókra hárítaná a rosszul felhasznált uniós pénzek miatt kapott büntetéseket.

Brutális autója van az amerikai DJ Marshmellónak

Brutális autója van az amerikai DJ Marshmellónak

Minden ötödik napra jutott egy halálos munkahelyi baleset Magyarországon

Minden ötödik napra jutott egy halálos munkahelyi baleset Magyarországon

Látványos frissítést kapott a Google Earth: videóban látni, mennyit változott a Föld 34 év alatt

Látványos frissítést kapott a Google Earth: videóban látni, mennyit változott a Föld 34 év alatt

Erre figyeljen, ha a Budapest Bank ügyfele

Erre figyeljen, ha a Budapest Bank ügyfele

Melyik címlapon rágott be leginkább a Fidesz?

Melyik címlapon rágott be leginkább a Fidesz?

Kim Dzsong Un meghívta magához Putyint

Kim Dzsong Un meghívta magához Putyint