szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hertha BSC labdarúgóklub magyar vezetőedzője a Nemzeti Sportnak azt mondta, nem bánja, hogy következőleg már nem vele kezdenek bele a felkészülésbe.

"Azzal, hogy az idei utolsó bajnoki után átadom a helyem, talán megnyugszanak a kedélyek, mindenkiről lekerül a nyomás" – jelentette ki a lapnak Dárdai Pál. A Hertha BSC kedden közleményben jelezte, hogy elválnak útjaik a magyar szakemberrel.

Dárdai a szerdai Nemzeti Sportnak azt mondta, reméli, hogy "a bejelentéssel sikerül kihúzni a kígyó méregfogát". Szerinte az utóbbi időben méltánytalanul támadták. "Azért négy és fél évig egy Bundesliga-csapatot irányítani nem olyan könnyű, mint a kertben füvet nyírni, egy jót focizni, majd egy laza fröccsöt meginni" – mondta.

Eldőlt Dárdai Pál sorsa a Herthánál

A magyar vezetőedző a szezon végén távozik a berlini futballklub első csapatától.

Elmondása szerint nem bánja, hogy a következő felkészülésnek már nem vele vág neki a Hertha. "Nem szoktam panaszkodni, de az előző nyáron, amikor elkezdtük a munkát, éreztem, hogy valami nem stimmel".

Az van, hogy elfáradtam."

Dárdai szerint jóformán a nulláról indultak a csapattal, a Herthát azóta visszahelyezték egy magasabb polcra. Megjegyezte, hogy nagyon sok fiatalt építettek be a csapatba, akik többsége német, saját nevelés. Hozzátette, bárki legyen az utóda, olyan alapot kap, amire nyugodtan építhet. "Amit ígértem, teljesítettem – ahogyan korábban a válogatottnál, úgy Berlinben is".

A magyar edző most egy évnyi pihenést tervez, ebből egy hónapot a nyáron a Balatonon, a családjára szeretne koncentrálni. Közben azért képezni is fogja magát, ha lesz lehetősége, tanulmányútra is elmegy. Ha pedig az egy év szünetnek vége, úgy véli, utánpótlásedzőnek visszatérhet a Herthához. Az MLSZ-ről szólva azt mondta, amiben tud segít, de napi munkát egyelőre nem vállal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt

A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben