szerző:
hvg.hu

Közgyűlési döntés van róla, ennek ellenére nem mehetnek be a Haladás Sportkomplexumba.

Az NB 1-be frissen feljutott Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia továbbra sem juthat be a Haladás Sportkomplexumba, hiába döntött így a közgyűlés – írja az Úgytudjuk.hu, ami egy szombathelyi lap.

A szombathelyi női kézilabdacsapat Répcelakra kényszerül utazni, hogy lejátszhassa hazai meccseit. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia hivatalos közlemény küldött az üggyel kapcsolatban a lapnak. Ezt változtatás nélkül közöljük.

Negyvennégy év után újra NB I-ben a szombathelyi kézilabda, Répcelakon

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia fennállása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy veretlenül jutott fel a világ egyik legerősebb bajnokságába, a magyar NB I-be. Történelmi eseményre készül Szombathely, hiszen a városnak negyvennégy év után lesz újra élvonalbeli női kézilabdacsapata.

A népes szombathelyi kézilabda-rajongók ki vannak éhezve, hogy hétről hétre a világ elitjét láthassák élőben, testközelben játszani.

Klubunk vezetősége mindent elkövetett a nyári holtszezonban, hogy megerősítse a csapatot, hiszen kimondott célunk, hogy fiatal tehetséges szombathelyi gyermekeink számára – példaképeket felállítva –, hosszútávon biztosítsuk a fejlődést és az első osztályban való szereplést. A bajnokcsapat gerincét egyben tartottuk, a helyi erők mellé pedig több világsztárt is igazoltunk.

A szakmai stáb a felkészülési időszakban azonban folyamatosan nehézségekbe ütközött. Klubunk értetlenül áll azelőtt, hogy a június 18-i közgyűlési határozat ellenére (melynek értelmében a két városi létesítményben, az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban kaptak volna helyet az SZKKA edzései és mérkőzései) sem mehetett be a város tulajdonában álló Haladás Sportkomplexumba. Sem edzéslehetőséget nem kaptunk, sem felkészülési találkozót nem tudtunk játszani a Rohonci úton, a létesítményt üzemeltető cég ügyvezetője, Gál Sándor ugyanis előzetes egyeztetés nélkül lefoglalta a csarnokot 8-22 óráig terjedő intervallumban.

A magyar válogatott, világbajnoki ezüstérmes és Bajnokok Ligája-győztes játékosokat felvonultató csapatunk emiatt kénytelen volt más megoldás után nézni, és „albérletbe” költözni. Az Aréna Savaria mellett az ELTE-SEK egyetemi sportcsarnokában készültek a lányok.

Utóbbi létesítmény azonban nem felel meg a kézilabda szövetség első osztályra vonatkozó előírásainak, és mivel a magyar bajnok Falco kosárlabdacsapata is megkezdte a felkészülést, az Aréna Savariát sem tudjuk már használni.

Méltatlannak érezzük, hogy ellehetetlenítették történelmi szezonra készülő csapatunkat ahelyett, hogy az egész város összefogna, hiszen mindannyiunk közös érdeke, célja lenne, hogy Szombathely hírnevét tovább öregbítsük.

Természetesen nem várnánk el, hogy előnyt élvezzünk a hatalmas tradíciókkal rendelkező, idén százéves Haladás VSE sportolóival, csapataival szemben, ahogy eddig, úgy ezek után sem kívánunk részt venni semmilyen városi, politikai és egyéb harcokban. Mi továbbra is a fair play szellemét követjük, nem hagyjuk, hogy külső erők egymással szembe állítsák, egymás ellen uszítsák a város sportolóit.

A bajnoki szezon a hétvégén elrajtol, a szövetség és az ellenfelek felé jeleznünk kellett, hol lesz a csapat hazai pályája. Az Alba FKC, a Győri ETO KC, az FTC, a Siófok és az Érd ellen játszhatunk az Aréna Savariában, a többi nyolc riválissal viszont nem tudunk Szombathelyen összecsapni.

Vezetőségünk minden lehetőséget megpróbált, Pődör Zoltán klubelnök tárgyalást folytatott többek között Homlok Zsolttal, a Haladás VSE társadalmi elnökével is, felajánlotta neki, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Haladás VSE néven – annak idején a Haladás VSE-ben mi hoztuk létre a női kézilabda szakosztályt – képviselje a várost a világ egyik legerősebb bajnokságában, de semmiféle előrelépés, megegyezés nem született.

A méltatlan helyzet megoldása érdekében a megye több városa azonnal felajánlotta segítségét, a répcelakiak elsőként biztosították támogatásukról csapatunkat, melyet ezúton is köszönünk nekik.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a 2019/20-as szezonban az NB I-re is hitelesített Répce Sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit. A helyiek rendkívül büszkék arra, hogy hétről hétre náluk léphetnek pályára a világ elitjéhez tartozó sztárjátékosok, és nagy szeretettel várnak minden szurkolót az Arany János utcai létesítménybe.

Természetesen klubunk is mindent elkövet majd azért, hogy a szombathelyi szurkolók a távolság ellenére is a lehető legotthonosabban érezzék magukat a répcelaki csarnokban, és bízunk benne, hogy az NB I-ben is számíthatunk lelkes támogatásukra. A kialakult helyzettel kapcsolatban megértésüket kérjük.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetősége

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nyolcvanmillió dolláros szerződésre mondott nemet a Boston kosarasa

Nyolcvanmillió dolláros szerződésre mondott nemet a Boston kosarasa

A buli csúcspontján már nincs semmi vicces

A buli csúcspontján már nincs semmi vicces

Betépve vezette a kamiont a tatabányai férfi

Betépve vezette a kamiont a tatabányai férfi

Pillanatokkal az ütközés előtt szedte ki a sofőrt a volán mögül egy rendőr - videó

Pillanatokkal az ütközés előtt szedte ki a sofőrt a volán mögül egy rendőr - videó

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

Jobban bízunk egy robotban, mint a főnökünkben

Jobban bízunk egy robotban, mint a főnökünkben