szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nemrég még sztrájkoltak is a német klub labdarúgói, hogy a magyar csatár maradhasson.

Bár nemrég azt közölte Szalai Ádámmal a Mainz, hogy nem számít rá, a magyar csatár mégis maradna a klubjában.

Ragaszkodunk álláspontunkhoz, és el fogjuk érni, hogy Ádám jövő héten újra edzésbe állhasson. Nem fog új klubot keresni. Mainz és a csapat részének érzi magát"

– idézte több német médium is Oliver Fischert, a támadó ügynökét.

Rouven Schröder sportigazgató hétfőn közölte, hogy Szalai nem szerepel a szakmai terveikben, a csatár számára a klubváltás jelentheti a megoldást.

Szalai elküldése miatt társai szerdán sztrájkba léptek és megtagadták a részvételt a délutáni edzésen, ezáltal nyilvánítva ki szolidaritásukat a magyar játékossal.

Akciójukkal a Mainz futballistái azt kívánták elérni, hogy a klub vonja vissza hétfői nyilatkozatát.

Szalai Ádám tavaly nyáron tért vissza korábbi egyesületéhez, a Mainzhoz, ahol nem tudott alapemberré válni, az új Bundesliga-idény múlt heti első fordulójára a keretbe sem nevezte őt Achim Beierlorzer vezetőedző. Szerda reggel Szalai megjelent az egyesület edzőközpontjában, de mivel nem tréningezhetett a többiekkel, egyedül gyakorolt.

Csütörtökön a klub labdarúgói újra edzésbe álltak, Rouven Schröder sportigazgató pedig "kényelmetlennek" nevezte a szituációt, és megerősítette, hogy a csapat valóban a magyar csatár ügye miatt nem edzett, ugyanakkor továbbra is állítja, Szalai elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok vannak.

A Bild ezzel ellentétben arról számolt be, hogy Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését

A súlyos belga járványhelyzet sem állítja meg az Európai Parlament ülését

Magyarországon terjeszkedik a kínai Chevron Auto, a kormány milliárdokkal támogatja őket

Magyarországon terjeszkedik a kínai Chevron Auto, a kormány milliárdokkal támogatja őket

Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában

Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában