szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak négy csapat maradt a 12 alapítóból.

A hat angol klub távozása után az Atlético Madrid és az Internazionale is bejelentette, hogy mégsem vesz részt az Európai Szuperligában.

Az Atlético Madrid vezetősége közleményében arról írt: hétfőn még olyan körülmények között határoztak a csatlakozásuk mellett, amelyek most már nem állnak fenn.

Az Internazionale pedig azzal a kommentárral lépett vissza, hogy a sportágnak „az az érdeke, hogy versenysorozatait folyamatosan fejlessze”.

A saját ligát alapítani tervező 12 csapat közül így már csak a Real Madrid, a Barcelona, az AC Milan és a Juventus maradt. Korábban azt ígérték, hogy még három állandó tag csatlakozását be fogják jelenteni a napokban, ezután már az is kérdéses, hogy ez megtörténik-e. Andrea Agnelli, a Szuperliga alelnöke, egyben a Juventus elnöke már elismerte, nyilvánvalóvá vált, hogy a liga nem indulhat el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor hvg360

A futballszurkolók lázadása elsöpörte a milliárdos Szuperliga ötletét

Két nap alatt összeomlott az európai labdarúgás történetének legnagyobb és legellentmondásosabb reformjáról szőtt terv. Az elit Szuperligájában ugyanis a hagyományok megcsúfolását és a csupasz pénzéhséget látó szurkolók fellázadtak, s az alapítók felét adó angol klubok kihátrálásával értelmét vesztette a kísérlet.