szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Startup Underground (SUU12) konferencián a Pázmány Péter Egyetemen kifejlesztett, a robotikát megújító, speciális nyomásérzékelő mellett a Karma Platform és a Smart Socket alkotóit díjazta a zsűri. A közönség díjat a magyar czider megálmodói szerezték meg.

Az idei startup versenyre benevezett 63 startup közül a nyolc döntős mindegyike esélyes lehetett volna az első díjra, amit végül a zsűri az Optoforce  megalkotóinak ítélt oda. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem robotikai tanszékének munkatársai egy háromdimenziós erőmérő eszközt fejlesztettek, amely nem csak az erő mértékét, hanem annak irányát is képes meghatározni, valamint olyan érzékeny, hogy akár egy tollpihe érintésének hatásait is pontosan meg tudja mérni. A versenyen bemutatott szenzor 12 milliméteres prototípusa a fejlesztők szerint tovább miniatürizálható és akár mobiltelefonokba is beépíthető lesz hamarosan.

A második helyezést a Karma Platform nyerte, amely az agilis fejlesztői módszertant ötvözi a vállalati ügyviteli szoftverekkel. A megoldás természetesen okostelefonokra is kiterjeszti a felhasználás lehetőségeit, így lényegesen rugalmasabb, mint a jelenleg piacon lévő programok.

A tavalyi EPC-győztes Smart Socket idén is dobogós helyezést könyvelhetett el a kiélezett versenyben. A környezettudatos okos konnektorok megalkotói sem tétlenkedtek az elmúlt időszakban, s a versenyen egy komplex, vállalatok számára előnyös  energia auditálási rendszerrel álltak elő. A megoldásuk remélhetőleg a világ környezettudatos trendjeibe illeszkedő hazai sikertörténet lesz nemzetközi szinten is.

A közönségdíjat egyértelműen a magyar czider megvalósítását tervező három lány szerezte meg, akik dinamikus prezentációjukkal, azonnal belopták magukat a hazai startupperek szívébe. Ötletük egyszerűsége és a bemutatott piaci lehetőségek a legjobbak közé emelték a magyar „habzó almabor” megálmodóit.

A fejlesztői közösség tagjai, a kockázati tőketársaságok képviselői, tanácsadók és az üzleti angyalok a rendezvényen személyes kapcsolatokká változtathatják az egész éves közös munkát. A SUU így nem csak a versenyzőknek ad esélyt a fejlődésre és továbblépésre, hanem minden jelenlevőnek lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre, partnerkeresésre.

Az idei rendezvényen újdonságként meghirdetésre került a szilícium-völgyi Singularity University regionális versenye is, amelyre a SUU oldalán keresztül már jelentkezhetnek azok a startupok, amelyek a világhírüket a Google és NASA által szervezett kurzuson szeretnék megalapozni. Akik pedig itthon szeretnének továbbfejlődni, azok számára a Founder Institute négyhónapos workshop sorozatán vehetnek részt, ahol nemzetközi mentoroktól tanulhatják meg a kezdő vállakozások sikerének titkait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Szilícium-völgybe utaznak a startup-verseny győztesei

Kockázati tőkések, magánbefektetők és tőkebevonási tranzakciójukra készülő korai fázisú vállalkozások (startup) adnak egymásnak randevút április 29-től kezdődően öt héten át minden csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde konferenciatermében. A találkozókra egy speciális versenysorozat keretében kerül sor.

hvg.hu Tech

Ékszertelefonokkal jutott tovább a startup

Egyedi, személyre szabott, kisszériás, formatervezett nemesfém ékszerek és használati tárgyak készítői jutottak tovább az Elevator Pitch Competition harmadik fordulóján.

hvg.hu Tech

Startup-hétvége egyetemistáknak

Háromnapos egyetemi előadássorozatot és egy intenzív hétvégi műhelyt rendeznek a héten több száz diák számára a startup vállalkozásokról. A Corvinuson, a BME-n és a MOME-n olyan előadók beszélnek a tapasztalataikról, mint Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád alapítója, vagy Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője.

30 milliárdnál is nagyobb lyukat ütött a főváros kasszáján Orbán Viktor

30 milliárdnál is nagyobb lyukat ütött a főváros kasszáján Orbán Viktor

Világító cápákra bukkantak a tudósok Új-Zélandnál

Világító cápákra bukkantak a tudósok Új-Zélandnál

Meggondolta magát Franciaország, mégis kaphatják az AstraZeneca oltást az idős, krónikus beteg emberek

Meggondolta magát Franciaország, mégis kaphatják az AstraZeneca oltást az idős, krónikus beteg emberek