szerző:
hvg.hu

A mesterséges intelligencia segítségével fogja kiszűrni az iskolai bántalmazással, megfélemlítéssel és alázással kapcsolatos, vagy azokat ábrázoló felvételeket az Instagram.

Az Instagram gyakran áll elő új funkciókkal, de a fejlesztések között olyanok is akadnak, amelyek a felhasználók előtt “láthatatlanok”, ám mégis fontos szerepük van. Ilyen a hozzászólásnál tavaly bekapcsolt újdonság is, amely a mesterséges intelligencia segítségével keresi a bejegyzések alatti vulgáris kifejezéseket. Most itt a bejelentés: hasonló dolgot vezetnek be a fotóknál is.

A képmegosztó keddi közlése szerint az új védelmi funkció a hazánkban sem ismeretlen bullying jelenséggel, azaz az iskolai bántalmazással, a megfélemlítéssel és alázással kapcsolatos felvételeket igyekszik kiszűrni a hírfolyamból, hogy a felhasználók véletlenül se találkozzanak ilyen fotókkal. A rendszer biztonsági kameraként pásztázza majd az Instagram felületét, ha pedig valamilyen nem odaillő dologra bukkan, riasztja a moderátorokat. A technológia a live videókban megjelenő kommenteket is vizsgálni fogja.

Az újdonságok másik része a “kindness camera effect”, vagyis a figyelmességre, kedvességre utaló szűrő, melynek kétféle hatása is van, attól függően, melyik kamerát használjuk. A hátsóval pozitív hozzászólásokat jelenít meg különféle nyelveken, szelfimódban pedig egy ismerősünket biztosíthatjuk vele támogatásunkkal, hangsúlyozva, hogy számíthat ránk.

©

A filtert az amerikai Maddie Zieglerrel együttműködve ötlötte ki az Instagram, akik pedig követik a tinisztárt, automatikusan megkapják azt. A másik fejlesztés az iskolai bántalmazások ellen küzdő nemzetközi mozgalmak világnapjához közeledve élesedik a felhasználóknál, még ebben a hónapban.

Az újdonságokat az új Instagram-főnök, Adam Mosseri jelentette be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Puzsér az LMP-hez: a Jobbikkal együtt a békéért és a centrumért

Puzsér az LMP-hez: a Jobbikkal együtt a békéért és a centrumért

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó

Ezrek az utcán, nézze meg, közben milyen kihalt a Kossuth tér - fotó

Kis Jézust ilyen furcsa jászolban még nem láttunk

Kis Jézust ilyen furcsa jászolban még nem láttunk

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Megadta magát a Microsoft a Google-nek