szerző:
hvg.hu

A Facebooknál egyelőre csak a "belső tesztelés" folyik, de ha minden jól megy, hamarosan a Messengeren keresztül is nézhetünk majd videókat másokkal együtt, egyidőben, távolról is.

A Facebook még a nyáron mutatott be egy olyan új funkciót, ami még jobban erősíti a közösségi élményt az oldalon. A Watch Play a közös videózás élményére épít: egész pontosan azt a helyzetet "szimulálja", amikor az ismerősökkel, barátokkal közösen ülünk le megnézni egy mindenki által szeretett videót, majd menet közben beszéljük ki a részleteket, elevenítjük fel az emlékeket. A Watch Play pontosan ezt nyújtja – itt írtunk is róla részletesen –, de csak a csoportokban. De úgy tűnik, a Facebook hamarosan kiterjesztené a funkció elérhetőségét.

©

A Twitteren tett közzé egy bejegyzést az Ananay Arora nevű fejlesztő, aki egy érdekes kódrészletre bukkant. A jelek szerint Zuckerbergék a Messengerbe is elhoznák ezt a funkciót, a forráskód alapján pedig már a tesztelés fázisában tartanak – szúrta ki a bejegyzést a TechCrunch.

A Watch Videos Together nevű funkció úgy működhet, mint a Watch Party: közzé kell tenni egy videót a Messengerben, majd megjelölni azokat (akár egy személyről, akár egy csoportos beszélgetés tagjairól van szó), akik velünk nézhetik a videót. Az újdonság valószínűleg csak a Facebookra feltöltött videókkal működik majd, vagyis harmadik féltől (például YouTube-ról) betett videóknál nem működik majd.

A Facebook a TechCrunch-nak megerősítette, hogy valóban dolgoznak egy ilyen funkción, de egyelőre ez csak "belső" tesztelésre készült el, így nem tudni, mikor lesz belőle mindenki számára elérhető funkció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák

Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák

Félmillió fontot költ Salisbury a jó hírére az orosz idegméreg-támadás után

Félmillió fontot költ Salisbury a jó hírére az orosz idegméreg-támadás után

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

„A főnöknek az a dolga, hogy lehetőségeket teremtsen”

„A főnöknek az a dolga, hogy lehetőségeket teremtsen”

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik