szerző:
hvg.hu

Meg vannak számlálva a Google Fordító napjai, egy kis japán fejlesztésű eszköz ugyanis sokkal okosabbnak tűnik nála. A Pocketalk ráadásul olyan kicsi, hogy bárhová magunkkal vihetjük.

Bár a telefonunkra is letölthetünk különféle fordítóprogramokat, ezek az élőbeszéd fordítására nehezen használhatóak. Ráadásul igen gyakori probléma, hogy a kiírt szövegek nyelvtanilag pontatlanok.

Egy profi tolmácsgép, mint amilyen a Pocketalk is, viszont könnyen orvosolja az ilyen problémákat. A CES 2019 szakkiállításon bemutatott eszköz összesen 74 nyelven, köztük magyarul képes oda-vissza fordítani, szolid megjelenésű, ráadásul nem nagyobb egy szappannál, így a farmerzsebben is elfér.

A Sourcenext terméke elsősorban azzal tűnik ki a mezőnyből, hogy az élőbeszédet is gond nélkül fordítja: használójának csak bele kell mondani a fordítandó szöveget, a kis kütyü pedig néhány másodpercre rá már mondja is, amit a másiknak hallania kellene. Mivel kijelzővel is rendelkezik, a lefordított mondatokat szöveg formájában is képes visszaadni, ami akkor jöhet jól, ha beszélgetőpartner esetleg nem értette, amit kérdeztünk.

A Pocketalk számos online forrásból, köztük a Google és a Microsoft fejlesztéseit használva dolgozik, ezért állandó internetkapcsolatra van szüksége. Ehhez kétféle megoldást ajánlanak a fejelsztői. A 300 dollárért, vagyis kb. 82 ezer forintért kínált verzióhoz két évig működő, adatkapcsolattal rendelkező SIM-kártya jár, amit havidíjak nélkül lehet használni. Az olcsóbb, 250 dollárba kerülő (kb. 68 ezer forint) változatnál ilyen könnyítés ugyan nincs, viszont befogadja a tulajdonos (adatkerettel rendelkező) SIM-kártyáját.

A tom's guide ismertetője szerint a kütyü 8 órás használatot bír, de intenzív fordítgatás mellett is 5 óráig nyúzható. Az egyszerű kezelőfelület révén az idősebbnek sem okoz gondot a használata. A készülék a gyártó honlapjáról már rendelhető, egyelőre azonban csak az Egyesült Államokba vállalnak szállítást.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

Most rögtön elszégyellheti magát mindenki, aki beszólt Vajna Tímeának

Most rögtön elszégyellheti magát mindenki, aki beszólt Vajna Tímeának

A MÁV is nemet mondott a túlóratörvényre

A MÁV is nemet mondott a túlóratörvényre

Mi vár ránk a jövőben? Jóindulatú diktátor, oltalmazó isten vagy valami más?

Mi vár ránk a jövőben? Jóindulatú diktátor, oltalmazó isten vagy valami más?

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat