szerző:
hvg.hu

Sokkal könnyebb lesz az életük a jövőben azoknak a felhasználóknak, akiknek több profiljuk is van Instagramon. A nekik segítő új funkció hasznos, de nem érdemes túl sokszor használni.

Nincs egyszerű dolga annak, aki több Instagram-fiókat is használ egyszerre. Bár a váltás ezek között a fejlesztőknek hála mostanra jóva legyszerűbb lett, ha egy fotót több profilra is fel akarunk tölteni, azt sajnos egyeséve kell megtennünk. Pontosabban: egészen eddig egyesével kellett megtennünk, mostantól viszont egyszerűsödik az élet.

A TechCrunch szúrta ki azt az új funkciót, aminek köszönhetően elég lesz egyetlen egyszer megírni azt a bejegyzést, amit több felhasználói fiókba is szeretne kitenni valaki. Miután elkészült a poszt, a megosztás előtti utolsó fázisnál egy kapcsoló segítségével lehet beállítani, hogy mely profilokra kerüljön ki.

©

A TechCrunch szerint bár mindez valóban megkönnyíti a felhasználók életét, nem biztos, hogy megéri túl sokszor használni a funkciót, a különböző profilok követői ugyanis különböző összetételűek lehetnek, így nem biztos, hogy egy bejegyzés ugyanolyan hatást tud elérni két különböző követőtábornál.

A fejlesztés alapját egyébként az adja, hogy az Instagram továbbra sem hajlandó egy olyan gombot adni a platformhoz, amivel meg lehetne osztani mások bejegyzéseit. Egyszer már teszteltek ilyesmit, de ebből a mai napig nem lett semmi.

A funkciót egyelőre csak az iPhone-ra és iPadre szánt verzióban lehet elérni, de valószínűleg érkezik majd egy androidos változat is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Drágult a benzin és a gázolaj

Drágult a benzin és a gázolaj

Kásler ellátogatott egy budapesti óvodába, sajtótájékoztatót is tartott – fotók

Kásler ellátogatott egy budapesti óvodába, sajtótájékoztatót is tartott – fotók

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Brexit: nem tesz új ajánlatot az EU, ehelyett saját polgárait nyugtatja

Bomba robbant az egyik leghíresebb nápolyi pizzéria előtt

Bomba robbant az egyik leghíresebb nápolyi pizzéria előtt

Kézilabda-vb: döntetlenre mentettek Nagy Lászlóék

Kézilabda-vb: döntetlenre mentettek Nagy Lászlóék