szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bétatesztelők szúrták ki, hogy a többek között a Facebookon és a Twitteren is bevált lehetőség, vagyis más oldalak és profilok bejegyzéseinek megosztását tervezi bevezetni az Instagram. Ezen felül még több érdekes fejlesztési tervről is lehullt a lepel.

A The Next Web vette észre, hogy régóta várt funkció érkezhet az Instagramra. Minden fontos közösségi oldal, így a Facebook és a Twitter is régóta rendelkezik a lehetőséggel, hogy más oldalak és profilok bejegyzéseit könnyedén megoszthassuk. Az Instagramon ez alapbeállításként nem működik, csak erre készített appok letöltésével lehet megoldani, de úgy tűnik, nem kell sokáig így bonyolítani a folyamatot, a bétatesztelőknél ugyanis megjelent egy új gomb, a Regram.

Az ikonja közvetlenül a bejegyzések alatt, a lájkolási, kommentelési és küldési lehetőség mellett látszódik, elnevezése pedig hasonlít a Twitter szóösszetételére (retweet).

©

Mivel más közösségi oldalakon alapvető funkcióról van szó, évek óta nagyon furcsa volt, hogy az Instagramon továbbra sem jelent meg mások posztjainak megosztási lehetősége, még azok után sem, hogy a Facebook megvásárolta az appot. Úgy tűnik, lassan vége ennek a korszaknak, hiszen kizárt dolognak tartjuk, hogy az új lehetőség ne nyerné el a tesztelők tetszését.

A The Next Web még több érdekes funkció tesztelését szúrta ki, az egyik például, hogy az önmegsemmisítő Instagram-sztorikra nem csak matricákat, hanem GIF-eket lehet majd tenni. Így néz ki a bétatesztelőknél.

A 24 órán belül eltűnő sztorikhoz kapcsolódó fejlesztés, hogy magunknak örökre megtarthatjuk majd ezeket a felvételeket, ugyanis archiválni lehet majd őket.

Úgy tűnik, hogy létre lehet majd hozni listákat a legjobb barátainkból, így pedig olyan fotókat és videókat is megoszthatunk az Instagramon, amelyeket csak ők láthatnak.

©

További érdekesség, hogy a bétatesztelők felfedezték: a bejegyzéseket hamarosan Whatsappon is meg lehet osztani az Instagramról, illetve hashtagek mellett emojik alapján is lehet majd keresni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Nem áll meg a könyvpiaci terjeszkedésben a kormányzati agytröszt

Nem áll meg a könyvpiaci terjeszkedésben a kormányzati agytröszt

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki