szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Spotify egyelőre az iPhone-ra és iPadre elérhető alkalmazásában teszteli azt az új funkciót, amelyben beállíthatjuk, melyik előadó(k)tól nem akarunk egyetlen saját dalt sem hallani.

A világszerte ismert R&B énekes R. Kellynek az elmúlt évtizedekben többször gyűlt már meg a baja az igazságszolgáltatással többek között azért, mert traumatizáló szexuális kapcsolatot létesített fiatal nőkkel, sőt kiskorú lányokkal. 2018 tavaszán a BBC3 készített róla dokumentumfilmet, amelyben egykori barátnője, Kitti Jones beszélt arról, hogy az R&B énekes egy 14 éves lányból nevelt magának szexrabszolgát.

Néhány hete a Primetime vetített le egy hatrészes dokumentumfilmet Túlélni R. Kellyt (Surviving R. Kelly) címmel, amelyben az énekest ismerő nők beszéltek a rémtetteiről. A bemutató után a hatóság nyomozni kezdett, a rádiók pedig sorra jelentették be, hogy tiltólistára teszik a dalait.

Eközben pedig a Spotifyon is egyre nagyobb volt a nyomás, hogy lépjen valamit az ügyben, a fejlesztők pedig mostanra álltak elő a megoldással.

A The Verge beszámolója szerint a streaming szolgáltatás már teszteli azt az új funkciót, amellyel bármelyik előadót letilthatjuk. Ennek köszönhetően nem fogunk tőle egyetlen dalt sem hallani, sem lejátszási listáról, sem máshonnan – még a Spotify-on hallható rádióadókból sem. A funkciót egyelőre az iPhone-ra és iPadre elérhető appban tesztelik.

A beszámoló szerint az új lehetőség egyelőre csak egy meghatározott szerző saját dalai esetében működik, vagyis arra egyelőre nincs lehetőség, hogy egy másik előadóval koprodukcióban készülő számot is elnémítson a platform.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához

Ez a térkép nagyon jól fog jönni a tengerszint-emelkedés kiszámításához