szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Június 3. és 7. között kerül sor az idei WWDC-re, az Apple éves fejlesztői világkonferenciájára. Az egyik központi téma az iOS 13 lesz, és éppen ezzel kapcsolatban került elő egy nem túl biztató hír.

Talán emlékeznek még arra, hogy a tavalyi éves fejlesztői konferenciáján örvendeztette meg azzal a hírrel az Apple az iPhone-tulajdonosokat, hogy valamennyi iOS 11-et futtató készülék megkapja a frissítést az iOS 12-re (irigykedhetett is az androidos világ).

Idén viszont nem lesz ilyen rózsás a helyzet – legalábbis ha hihetünk az egyik francia weboldal értesüléseinek. Az iPhonesoft.fr bennfentes fejlesztői értesülésre hivatkozva állítja, hogy bár számos iPhone megkapja az iOS 13-ra frissítést, az iPhone 5s, az iPhone SE, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus kimarad a jóból. Az iPadeket illetően sem az iPad Air, sem az iPad mini nem frissíthető majd iOS 13-ra.

Lehet, hogy az iPhone SE már nem kapja meg az iOS 13-at?
©

Magyarázatul szolgálhat, hogy az iOS 12 elsősorban a teljesítményoptimalizálására összpontosított, arra, hogy minél többet ki lehessen hozni a régebbi processzorokból is, így viszonylag könnyebb volt alkalmazkodnia a hardverbeállítások és a képernyőméretek széles skálájához. Az iOS 13 viszont egy sor esztétikai változást is hoz magával, ami jóval nagyobb munkát jelent abban az értelemben, hogy például az iPhone SE 4”-es kijelzőjéhez is megfeleljenek a változások, és zökkenőmentesen működjenek együtt a régebbi processzorokkal is.

Mérget mindenesetre ne vegyünk a fenti hírre, hiszen nem erősítették meg az Apple háza tájáról, és amíg ez nem történik meg, addig még reménykedhetnek a régebbi iPhone-ok tulajdonosai is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint