szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy számunkra idegen városban gyakran térkép segítségével sem könnyű megtalálni a fontos helyeket. A Google ezt egy kis trükkel most egyszerűbbé tette.

A Google nem mindig frissíti radikális változtatásokkal a Mapset, de ez persze nem is baj, az apró módosítások is lehetnek hasznosak. Ilyen egy (nemzetközi szinten és mobilon) most bevezetni készülő funkció is, mely néhány nagyvárosban már működik, és lényege, hogy a nevezetességek kicsit jobban kitűnnek a térképen.

A turistáknak érdekes helyeket eddig is jelölte a szolgáltatás, de az apró ikonok miatt a söpréses módszerrel néha kihívás azokat megtalálni. Ez a sűrűn, milliók által lakott városokban problémás igazán, ahol szinte egymáson helyezkednek el a látnivalók. A Google mostani újításával úgy igyekszik orvosolni a helyzetet, hogy a fontos pontok jelöléseit nagyobbra vette – szúrta ki az Android Police.

©

A portál egy képernyőképet is mellékelt a változásról, amely nem csak vizuálisan nyújt segítséget: az ikonra nyomva könnyebb megtervezni az odavezető utat, míg nagyítás esetén (valamennyire) jobban látható, mekkora távolságban helyezkednek el egymástól a számunkra érdekes helyek. Ez tervezés szempontjából sem mellékes, főleg, ha csak néhány órát tudunk eltölteni az adott városrészen.

Fontos kiemelni, hogy a frissítés nem a térképet használók által érdekesnek gondolt pontokat teszi jobban érzékelhetővé, a Google kimondottan történelmi vonatkozású úti célokat jelölt meg így. Ennek megfelelően templomok, katedrálisok és emlékművek után lesz könnyebb a keresés. A funkciót egyelőre Londonban, Párizsban, Rómában, Barcelonában és New Yorkban lehet kipróbálni, de szinte biztos, hogy hamarosan máshol is bevezetik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: 49 embert már büntettek, mert nem volt rajtuk maszk

Operatív törzs: 49 embert már büntettek, mert nem volt rajtuk maszk

Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt

Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt

18 teljes kiőrlésű vagy Graham-lisztes kenyérből 11-nél találtak hibát

18 teljes kiőrlésű vagy Graham-lisztes kenyérből 11-nél találtak hibát