szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem véletlen, hogy a Qualcomm rendezvényén szellőztették meg, milyen változások lehetnek a jövőre érkező Nokia PureView telefonban, amelynél ismét csak a fotózás lesz fókuszban.

A világ első olyan telefonját mutatta be tavaly februárban a Nokia, amelyen öt hátlapi kamera volt.  Érezhetően a fotózásra fókuszált a gyártó, és hasonló elképzelés körvonalazódik a jövő év elejére várható utóddal kapcsolatban is.

A Qualcomm nemrég jelentette be Snapdragon 765 lapkakészletét, nos, ezt az áramkört kapná meg a Nokia-telefon. A 7xx sorozatú áramkörök olcsóbbak a csúcskategóriás 8xx sorozatúaknál, azonban mindenképpen a felső- vagy felső-közép osztályú készülékek számára gyártják ezeket, ugyanis csak egy kicsit konzervatívabbak a képességeik a csúcsprocesszoroknál. Ami a lényeg: mindenképpen ki tudják szolgálni a fotózással kapcsolatos megnövekedett igényeket.

©

Öt kamerája ellenére a Nokia 9 PureView fényképezési képességei nem voltak tökéletesek. A több érzékelő által szolgáltatott adatok utófeldolgozására esetenként várni kellett, és bár a gyártó firmware-frissítésekkel próbált javítani, mindig érezhető volt egy cseppnyi késlekedés. Éppen ebben vár javulást a HMD (a Nokia márkájú telefonok mögött álló cég) a Qualcomm új lapkakészletétől, amelynek igen jó fotófeldolgozási képességei vannak. Olyannyira, hogy a Nokia 9 utódjánál már a videóknál is jelentős javulás várható. Külön is megszellőztették a 4K UHD HDR-t, bár a teljes specifikációval meg kell várni a telefon bejelentését.

És persze lesz 5G is a telefonban, lévén a Snapdragon 765 már beépítve tartalmazza az X52 5G modemet. Ez az áramkör is rendelkezik az X55 tulajdonságival, de annak érdekében, hogy a chip megfizethetőbb legyen, a sebesség oltárán kellett egy kis áldozatot hozni. Lesz még új PureDisplay technológia is, ami támogatja a HDR10 videót és a szokásostól eltérő felbontást is.

Ha értesülni szeretne a legjobb kamerás telefonok megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyelvi gyarmatosítás: Így lett újra hatalompolitikai eszköz a francia nyelv

Nyelvi gyarmatosítás: Így lett újra hatalompolitikai eszköz a francia nyelv

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt