szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft olyan funkcióval látja el Edge böngészőjét, ami a Pinterest képmegosztó oldalt használóknak kedvez. Egy ennél azért hasznosabb funkció is érkezik.

A következő időszakban több újdonsággal is bővíti immár Chromium alapokon nyugvó Edge böngészőjét a Microsoft, melyek között egy váratlan fejlesztés is található: a cég Pinterest integrációval látja el a szoftvert. A lépés a képmegosztó könnyebb elérését, illetve a különféle gyűjtemények bővítését szolgálja, ám azt elsősorban azok tudják majd kihasználni, akik aktív tagjai az oldalnak. A Windows-gyártó nem fűzött különösebb kommentárt a döntéshez, noha valahol érthető okból kerítenek rá sort: bár a Pinterest nem egy Facebook-méretű szolgáltatás, a havi 12 millió aktív felhasználó azért semmiképp nem kevés.

Szerencsére egy ennél hasznosabb, a nagy többség által használható újítás is érkezik az Edge-be: egy már nyitott lapon belül is indítható lesz újabb keresés, anélkül, hogy az aktuális oldalt el kellene hagyni. A fejlesztéssel egy-egy kulcsszóra, mondatra lehet majd rákeresni egy oldalsó ablak segítségével, amely természetesen a keresett tartalomra vonatkozó többi találatot is mutatni fogja. A funkció valószínűleg kevésbé terheli majd le a rendszert, mint a hagyományos keresés, hiszen eggyel kevesebb ablakot kell nyitva tartani.

A böngésző mindemellett a Windows 10-ben ma már kiemelt gondoskodást élvező progresszív webappokat (vagy PWA-kat, webes alkalmazásokat) is támogatni fogja.

Nem került szóba viszont a lapok és a böngészési előzmények platformok (vagyis mobilok, táblagépek) közti szinkronizálása, amellyel így továbbra is adós a Microsoft. A redmondiak korábban azt ígérték, hogy a funkciót még a nyár folyamán beépítik a szoftverbe, ám erre egyelőre mégsem kerül sor. A döntés oka nem ismert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Ezentúl inkább vigyázzon, mit tölt le a Microsoft Edge böngésző mellé

Bár remek dolog, hogy bővítményeket tölthetünk le a böngészőkhöz (és ebben a Chrome jár az élen), az már egy kellemetlen hozadék, hogy bekerülhetnek a webáruházakba rosszindulatú kiegészítők is. A megújult Edge böngészőnek is szembe kell néznie ezzel a problémával.

Már meghaladja a 130-at a bejrúti robbanás után azonosított halottak száma

Már meghaladja a 130-at a bejrúti robbanás után azonosított halottak száma

Karácsony: Egy felcsúti vacsorán dőlhet el, mennyibe fog kerülni a Lánchíd felújítása

Karácsony: Egy felcsúti vacsorán dőlhet el, mennyibe fog kerülni a Lánchíd felújítása

A magyar nagykövetség épületét is megtépázta a bejrúti robbanás

A magyar nagykövetség épületét is megtépázta a bejrúti robbanás