szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben javában tart az amerikai-kínai kereskedelmi háború, az amerikai cégek nem szívesen mondanak le kínai üzleteikről. A Microsoft, amellett hogy élénken érdeklődik a TikTok iránt, annak is hangot adott, hogy nincsen szándékában kivonulni Kínából.

Fura helyzet állt elő, amikor kiderült, hogy a Microsoft szemet vetett a kínai TikTok amerikai üzletágára, és még érdekesebbé vált a helyzet, amikor augusztus 1-jén közzétették a vállalat kínai weboldalán a szolgáltatási megállapodásra vonatkozó javasolt változásokat (amelyek egyértelművé tették az Egyesült Államok törvényeinek mindenkori betartásának kötelezettségét). Nem véletlen, hogy elindultak a spekulációk azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft kivonulhat az ázsiai országból. Nem a Microsoft lenne az első amerikai vállalat, amelyik így tenne, azonban erről, úgy tűnik, szó sincs.

Hogy véget vessen a találgatásoknak, a redmondi cég közleményt adott ki, amely röviden így szól: nem igazak a találgatások. A South China Morning Postban a Microsoft kifejti, hogy a feltételek megváltoztatásának semmi köze sincs az országból való esetleges távozáshoz. Továbbra is teljes mértékben elkötelezettek Kína iránt, ami amúgy cseppet sem meglepő, hiszen ez a szoftveróriás egyik legnagyobb piaca. „A kínai felhasználók számára nyújtott szolgáltatások iránti elkötelezettségünk változatlan” – állítja a Microsoft.

A Microsoft egyébként 1992-ben érkezett Kínába, és jelenleg mintegy 6000 alkalmazottat foglalkoztat ott. A vállalat elnöke, Bard Smith még januárban elmondta, hogy a kínai üzlet a teljes bevétel 1,8 százalékát teszi ki, vagyis évente nagyjából 2 milliárd dollárt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét