szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy édesanya fordult segítségkéréssel szülőtársai felé, miután óvodás gyermeke sírni kezdett egy virtuális foglalkozás közben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A világ sok országában kénytelenek otthonról tanulni a gyerekek, hogy biztonságban legyenek a koronavírustól. Így van ez Marylandben is, ahol Ezra Coombs él. Az 5 éves kisfiú nagyon nehezen viseli a helyzetet, amit az édesanyja által figyelemfelhívásként készített fotó mutat be:

a gyermek az A betűvel ismerkedett, amikor sírásban tört ki a számítógép előtt.

A kisfiút nem bántották és nem is szidták le – olvasható a Good Morning America című reggeli műsor weboldalán. Édesanyja szerint azért keseredett el, mert nagyon hiányoznak kortársak, és az óvónői/tanítói segítség, amikor elakad. Ezra édesanyja azért készítette a fotót, hogy szülőtársainak megmutassa és tanácsot kérjen tőlük, hátha valaki okosabban tudja kezelni a helyzetet. Felhívása után többen is hasonló szituációkról számoltak be saját gyermeküknél a facebookos bejegyzés alá a beszámoló szerint milliónyi komment érkezett.

Ezra édesanyja a Good Morning America riporterének azt mondta: tudja jól, mi zajlik most a világban, őt azonban mégsem a vírus, hanem annak hatása aggasztja a legjobban, és hogy semmit nem tehet ellene.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) korábban közleményben igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy az iskola és óvoda nemcsak a tanulás terepe, hanem egyúttal egy fontos közösség is. Az intézmények az érzelmi fejlődésben is sokat jelentenek a legkisebb gyermekeknek, biztosítják a napi testmozgást, és segítenek kialakítani az alapvető szociális készségeket is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!