szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy PlayStation 4-re érkezett frissítésből derült ki, hangrögzítős funkció is lesz a PlayStation 5-ben. A cél állítólag az, hogy kiszűrjék a zaklató és másokat bántó játékosokat.

A Sony nemrég adott ki egy firmware-frissítést a PlayStation 4 konzolokhoz, ami meg is érkezett a felhasználók eszközére. A telepítéssel több újdonságot is kaptak a játékosok, ezek között viszont volt egy igen furcsa is: arról kaptak értesítést, hogy a hangcsevegést rögzíthetik, hogy az alapján moderálhassák a felhasználót.

A tény, hogy egy beszélgetést rögzít a Sony, majd azt elküldi a saját szervereire, hogy a moderátorok belehallgassanak, nem tűnik túl biztonságos és megnyugtató megoldásnak. A dolgon valószínűleg sokan háborodhattak fel, a Sony ugyanis a frissítés bejelentéséhez kiadott egy magyarázatot is.

©

A cég szerint a megoldást a zaklató és a közösséget romboló játékosok miatt találták ki, nem pedig azért, hogy kémkedjenek a felhasználók után. (Persze furcsa is lett volna, ha a kíváncsiskodással magyarázzák meg a frissítést.) Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a funkció a PlayStation 5-be kerül majd be, és ott lesz lehetőség a beszélgetés rögzítésére. A felvételt a felhasználók indíthatják el és állíthatják le, valamint küldhetik el a moderátoroknak, vagyis nem arról van szó, hogy a Sony saját magától venne fel beszélgetéseket.

[Videó: Végre megmutatták, milyen lesz a PlayStation 5 felhasználói felülete]

A PlayStation 4-ben azért tűnt fel az erre vonatkozó figyelmeztetés, mert a PlayStation 5 piacra kerülése után elképzelhető, hogy egy PS5 játékos felvesz egy olyan beszélgetést, amelyben egy PS4 konzolon játszó felhasználó hangja is hallható lesz.

A nagy kérdés persze az, mennyire lesz hatékony egy ilyen funkció, és mennyire szorítja vissza a felhasználókat attól, hogy másokat sértő, zaklató kijelentéseket tegyenek. Emellett az is kérdés, hogy ha valaki elküldi a csevegést a Sony-nak, a cég mennyi ideig tárolja majd azt a szerverein.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

135 millió forinttól indul itthon a legújabb Mercedes-AMG GT

135 millió forinttól indul itthon a legújabb Mercedes-AMG GT

Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó

Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó