szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hétvégén életbe lép a WhatsApp új adatvédelmi szabályzata. Ha valaki nem fogadja el, akkor a későbbiekben már nem fogja tudni megfelelően használni az üzenetküldőt.

A világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatása a Facebook-tulajdonában lévő WhatsApp (a közösségi oldal még 2014-ben vásárolta fel), így rengeteg felhasználót érint, ha valami változik. És bizony komoly változásra kerül sor az üzenetküldő szolgáltatási feltételeiben, amit természetesen el kell fogadniuk a felhasználóknak. A változtatás, ami többek között az adatok megosztását jelenti a tulajdonos Facebookkal, senkit sem érhet váratlanul, hiszen hónapok óta hallani róla, és többen is üzenetküldőt váltottak éppen emiatt.

Először még úgy volt, hogy már február 8-án életbe lép az új szabályozás, azonban ezt három hónappal eltolták. Az óra azonban ketyeg, és napokon belül elérkezik a határidő, május 15. De mi történik azután? A WhatsApp mindenesetre tisztázta, hogyan fogja kezelni azoknak a felhasználóknak a fiókját, akik nem fogadják el a frissített feltételeket és irányelveket.

Az alkalmazás továbbra is megjeleníti az elfogadásra vonatkozó értesítést, sőt néhány hét elteltével a felhasználók állandó emlékeztetőt fognak látni. Ekkor a WhatsApp alkalmazás korlátozott funkcionalitású üzemmódra vált, de nem törli a fiókot. Ebben a módban a felhasználók nem férhetnek hozzá a csevegési listájukhoz. Ha kapnak egy csevegést, akkor értesítéseikkel megnyithatják, és válaszolhatnak is rájuk. Bármilyen bejövő audio- és videohívás is fogadható, viszont néhány héttel később már nem lesz erre mód. Bár a határidő május 15., ezután is el lehet fogadni a megváltozott feltételeket.

A WhatsApp egyébként összegyűjtötte az adatvédelmi szabályzatával kapcsolatos várható kérdéseket/feleleteket, ezeket itt találhatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!