Tetszett a cikk?

A Reuters hírügynökség információi szerint legkevesebb negyven civil ember vesztette életét annak a robbanássorozatnak a következtében, amely szombat reggel történt egy fegyverraktárban, Bagdad déli részén. A sebesültek számáról a hírügynökség egyelőre nem közölt adatokat. Amerikai katonák először a fegyverkészletek szándékos, ellenőrzött felrobbantásáról adtak hírt, később azonban azt állították: ismeretlenek támadást hajtottak végre a raktár ellen.

Hatalmas robbanássorozat rázta meg Bagdad déli részét, miután felrobbant egy fegyverraktár. Helyi lakosok a Reuters brit hírügynökségnek elmondták, hogy embereket temettek maguk alá a robbanások miatt összeomló házak. A legelső detonációt - amelyet helyi idő szerint reggel nyolc óra után észleltek az iraki főváros központjában - több mint egy órán át újabb robbanások követték. A CNN amerikai hírtelevízió riporterének helyiek azt mondták, hogy egy házukba csapódó rakéta 14 embert ölt meg, később a Reuters 40 halálos áldozatról számolt be.
A raktárban az irakiaktól elkobzott fegyvereket halmozták fel az amerikai megszálló erők. A Reuters szerint a helyszínre igyekvő amerikai alakulatokat feldühödött irakiak kövekkel dobálták meg. A központban álló Palestine szállodánál szolgáló amerikai katonák először azt mondták, a fegyverkészletek szándékos, ellenőrzött felrobbantása zajlik, később azonban azt állították: ismeretlenek támadást hajtottak végre a raktár ellen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!