Tetszett a cikk?

Csaknem 16 órát és 2400 kilométert utazott egy New York-i férfi postai küldeményként. A kalandos utazás televíziós népszerűséget és 120 napos börtönbüntetést hozott neki.

A 25 éves Charles McKinley, a Metro Machine Technics számítógépes cég postázójának segédmunkása honvágytól és pénzhiánytól szenvedve határozta el magát a kalandos utazásra, hogy meglátogassa Dallasban élő szüleit. A 80 kilogrammos és 172 centiméter magas McKinley – a 270 dolláros repülőjegy megvásárlása helyett - kollégájával becsomagoltatta magát egy 38 centi magas, 91-szer 106 centis dobozba, és a hivatalos papírok szerint számítógépes alkatrészként, cége számlájára indult el Dallas felé.
McKinley már repülőútjának első, Newark és az indianai Fort Wayne közötti szakaszán megbánt mindent: lábai zsibbadni kezdtek, szomjúság gyötörte, a hőmérséklet pedig 0 Celsius fok körülire süllyedt. A Fort Wayne és Dallas közti szakaszon kínjában nekilátott önmaga kicsomagolásához, csakhogy a dobozára hordott bőröndök miatt nem tudott szabadulni. Ezt követően mobilján próbált segítséget hívni: mivel a klasszikus kommunikáció repülőmagasságban nem működött, gépe be- és kikapcsolásával próbálta felhívni magára a figyelmet, ám hiába.
A leszállás után McKinley újra munkához látott, s a hatalmas csomagot kézbesítő cég szállítójának legnagyobb meglepetésére, ám önnön pechjére közvetlenül az átadás előtt sikerült kibontania magát. A kiszállító a teherkocsija hátuljában talált rendetlenséget látva a rendőrség segítségét kérte a különös ügyben; a kiérkező hatóságok már egy forró vízben megfürdött, jókedvű fiatalembert találtak. Akinek a szállítmányozó cég vezetője szerint óriási szerencséje volt: csomagját berakodáskor egy fűtött, légnyomás-kiegyenlített kabinba rakták.
McKinleyt a potyázásért végül 120 napos börtönbüntetésre ítélték, ráadásként pedig kézbesítésének számláját is megkapta munkaadóitól, 550 dollár értékben. Ennyiért akár első osztályon is utazhatott volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Nagy szerencse és nagy lehetőség: találtak két új exobolygót

Nagy szerencse és nagy lehetőség: találtak két új exobolygót

Puskával lőtte ki egy kutya szemét egy füzesabonyi férfi

Puskával lőtte ki egy kutya szemét egy füzesabonyi férfi