szerző:
hvg.hu

Andrej Kiska államfő tíz bajba jutott család között osztotta szét bérét. Nem először csinál ilyet.

Andrej Kiska államfő most tíz bajba jutott családnak ajánlotta fel augusztusi fizetését, akiket az előzőekhez hasonlóan ezúttal is nonprofit szervezeteken keresztül választott ki. A családok az Új Szó cikke szerint fejenként 497,60 euróhoz jutottak hozzá.

Az államfői iroda sajtóosztályának tájékoztatása szerint a pénzből most egy hatgyermekes özvegyasszony kapott, akinek hat gyermeke közül kettő súlyosan beteg. A család egy ivóvíz és gáz nélküli régi házban él. Kiska egy másik hatgyermekes anyát is támogatott, akinek a férje anyagilag nem gondoskodik a gyerekekről. Az anya egészségügyi állapota nem jó, és attól tartanak, hogy télen nem lesz miből biztosítani a fűtést.

Egy másik család mindkét fia izomsorvadásban szenved, és az apának is egészségügyi problémái vannak. Ebben a betegségben szenved az a nő, akinek emiatt ott kellett hagynia a munkahelyét, ezért nem tudja akadálymentesíteni lakását. Őt is megsegítette az államfő.

A felajánlott politikusi pénzből egy fiatal családnak is jutott, ott az apa súlyos daganatos beteg, az anya pedig csak anyasági támogatást kap. A pénzből egyébként négy olyan család is kapott, ahol súlyosan beteg gyerekek vannak.

A fizetés többi része egy nőhöz került, aki a rák miatt elveszítette a lábát, és legidősebb lánya autizmusban és epilepsziában szenved.

Gyorskereséssel nem találtuk nyomát olyan hírnek, hogy Áder János magyar köztársasági elnök saját fizetéséből adományozott-e rászorulóknak vagy másoknak, viszont az államfő idén 73 milliós kerete van a költségvetésben ilyen célokra (csakúgy, mint Schmitt Pál és Sólyom László volt köztársasági elnököknek). A köztársasági elnöki hivatal honlapján évenkénti bontásban közlik, mire adott pénzt a magyar államfő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hazug hatalom, elszánt tüntetők

Hazug hatalom, elszánt tüntetők

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

Új funkció jött a Viberbe

Új funkció jött a Viberbe

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Mobiltelefonért cserébe pénzt ajánlott a börtönőrnek egy rab Szegeden

Mobiltelefonért cserébe pénzt ajánlott a börtönőrnek egy rab Szegeden