szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vojiszlav Seselj a szélsőjobboldali Szerb Radikális Párt vezetője szerint a hozzá hű csetnikek bajonettjeinek védelmében érkezett a magyar határra Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő.

„A legújabb hír az, hogy testvérünk, Nikola Gruevszki Szerbián keresztül érkezett Macedóniából a baráti Magyarországra” – jelentette be egy tévéinterjúban Vojiszlav Seselj, a szélsőjobboldali Szerb Radikális Párt vezére. Hozzátette: „Amikor Gruevszki feltűnt a szerb határon, a szerb csetnikek megölelték őt, s útját végig a horgosi határétkelőhelyig a csetnikek bajonettjeivel biztosították. Gruevszki november 12-én, hajnali öt órakor lépett be a baráti Magyarország területére”.

Nyilatkozatávakl Seselj alighanem történelmet írt, eddig ugyanis az ő szájából a Magyarország és a barát szó egy mondatban nem hangzott el. A délszláv válság idején Seselj - aki megfordult a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt is - még buszra akarta ültetni a vajdasági magyarokat.

Seselj és a baráti Magyarország:

Nikola Gruevszki Magyarországra szökéséről itt olvashatnak további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!