szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai hatóságok szerint a menekültek erőszakosak voltak, ezért avatkoztak közbe.

A mexikói külügyminisztérium csütörtökön diplomáciai jegyzékben kérte az amerikai kormányt, vizsgálja ki az Egyesült Államok déli határán két nappal korábban történt incidenst, amelynek során könnygázt vetettek be menekültek ellen. Az amerikai határvédelmi szervek január elsején könnygázzal akadályozták meg, hogy mintegy 150 közép-amerikai menekült áttörjön a határon a mexikói Tijuana város felől.

Az amerikai határőrség közölte, a könnygázt csak azután vetették be, hogy a tömeg kövekkel dobálta őket, miközben megpróbáltak bejutni az Egyesült Államokba. Az incidens során 25 embert – köztük két fiatalt – letartóztattak, a menekültek nagy része pedig visszafordult Tijuanába.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője, Katie Waldman szerdán közleményben azt hangoztatta, hogy a csoport "erőszakos csőcselék" volt, és a határőrök "a minimális erőt alkalmazták önmaguk védelmében". A szóvivő egyúttal arra sürgette a kongresszust, hogy "teljes egészében finanszírozza a határon építendő falat".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tubát fotóztak Kiskunfélegyházán

Tubát fotóztak Kiskunfélegyházán

Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Szeretettel Erdélyből: Egyre súlyosabb probléma a boomerek gyógyszerfüggősége

Szeretettel Erdélyből: Egyre súlyosabb probléma a boomerek gyógyszerfüggősége