szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jair Bolsonaro – ahogy megígérte – máris hozott egy rendeletet, így mostantól sokkal könnyebben lehet fegyverhez jutni az országban.

Elkezdte teljesíteni kampányígéreteit a nemrég megválasztott brazil elnök, Jair Bolsonaro. Az államfő első ilyen intézkedéseként hozott egy rendeletet, amely megkönnyíti a fegyvervásárlást az országban. Az elnöki rendelet az első lépés ahhoz, hogy eltöröljék azt a 2003-as szigorú fegyvertartási törvényt, amely gyakorlatilag lehetetlenné tette a civil lakosság számára a törvényes fegyvertartást.

Bolsonaro erre vonatkozó üzenete az elnökválasztási kampányban kedvező visszhangot kapott, az országban ugyanis 2017-ben 64 ezer gyilkosságot követtek el, közülük 43 ezret lőfegyverrel. Az elnök szerint az új rendeletnek köszönhetően a brazilok meg tudják védeni magukat.

A határozat megszünteti a brazil szövetségi rendőrség illetékességét a civil fegyvervásárlási kérelmek jóváhagyásában. Bolsonaro szerint az, hogy ki viselhet fegyvert és ki nem, teljes mértékben szubjektív kérdés.

A rendeletet még jóvá kell hagynia a kongresszusnak, ha ez nem történik meg 120 napon belül, hatályát veszti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle

Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle

Dollármilliókat küldenek haza a mexikóiak az USA-ból

Dollármilliókat küldenek haza a mexikóiak az USA-ból

Csirkéket és birkákat tart Borkai, nem hiányzik neki a közélet

Csirkéket és birkákat tart Borkai, nem hiányzik neki a közélet