A magyar kormányszóvivőn kuncog a Twitter

A magyar kormányszóvivőn kuncog a Twitter

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kovács Zoltán egy karikatúrát posztolt, csak a valóságot nem vette figyelembe.

Finoman szólva is általános derültséget keltett Kovács Zoltán kormányszóvivő legújabb posztja a Twitteren. Kovács két karikatúrát posztolt: a bal oldali márciusban jelent meg az Economist című lapban és azt ábrázolja, ahogy Manfred Weber kiviszi egy sátorból a kutyaként ábrázolt Orbán Viktort. A jobb oldali kép ennek egy módosított változata, melyen a porondmester már maga a magyar miniszterelnök, aki három kutyát tart a kezében: Manfred Webert, Frans Timmermanst és Jean-Claude Junckert.

Kovács annyit írt a képhez, hogy „előtte és utána”, és nyilvánvalóan arra gondolt, hogy Orbán diktált az unió csúcsértekezletén, amikor megválasztották az új vezetőket. Korábban egy másik Twitter-posztban például azt írta, hogy a V4-ek vetették fel Ursula von der Leyen nevét, valamint ők akadályozták meg Weber és Timmermans kinevezését.

Ahogy azonban arra a kommentelők is rámutattak, a magyar kormányszóvivő karikatúrája nem is állhatna távolabb a valóságtól. Az tény, hogy Orbán Viktor és a V4-ek sikeresen lobbiztak Weber ellen, a végül javasolt német védelmi miniszter azonban egyáltalán nem a magyar kormányfő kottája szerint játszik. Sőt, korábban maga beszélt arról, hogy Európai Egyesült Államokat szeretne (amit gyökeresen ellentmond a Fidesz elképzeléseinek), családjával együtt befogadott házába egy menekültet és keményen bírálta a magyar hatóságokat a 2015-ös röszkei fellépésért.

Frans Timmermans az Európai Bizottság egyik alelnöke lesz, ahol komoly nyomást gyakorolhat majd a jogállamisággal kapcsolatos vizsgálatokra.

Ami pedig Jean-Claude Junckert illeti: nehezen lehetne azt Orbán Viktor machinációjának beállítani, hogy az Európai Bizottság eddigi elnökének egész egyszerűen lejárt a mandátuma.

Hozzászólások