szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhányan meg fognak halni, ilyen az élet. Nem zárnak be egy autógyárat, csak azért mert vannak közlekedési balesetek – mondta a brazil elnök a járványról.

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát, írja a Reuters-re hibatkozva az Index.  A járvány kapcsán durva belharc alakult ki az ország közigazgatásának különböző szintjei között. Hasonlóan a világ többi részéhez, a 26 tartományi kormányzó java járványügyi intézkedéseket vezetett be, bezáratták az üzleteket, leállították a közszolgáltatásokat. Bolsonaro szerint viszont a gazdaság előnyt élvez a járványügyi intézkedésekkel szemben.
Sajnálom, néhányan meg fognak halni, ők meghalnak, ilyen az élet. Nem zárnak be egy autógyárat, csak azért mert vannak közlekedési balesetek – mondta a brazil elnök egy pénteki tévéinterjúban. Bolsonaro szerint irreálisan sok az a 68 halott és 1 223 fertőzött, amit a brazil gazdaság központjának számító Sao Paolóban jelentettek. Az elnök szerint politiki okokból meghamisítoztták az adatokat.
Bolsonaro egyébként ugyanúgy áll a járványhoz, mint a globális felmelegedéshez, szerinte az egész csak egy kis nátha, és a média fújja fel a dolgot. Azonban a brazil kormányban nem mindenki osztja Bolsonaro álláspontját, az igazságügyi miniszter belépési tilalmat rendelt el a külföldiek számára a reptereken, a tartományi kormányzók pedig járványügyi korlátozásokat vezettek be.

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát, írja a Reuters-re hivatkozva az Index.  A járvány kapcsán durva belharc alakult ki az ország közigazgatásának különböző szintjei között. Hasonlóan a világ többi részéhez, a 26 tartományi kormányzó java járványügyi intézkedéseket vezetett be, bezáratták az üzleteket, leállították a közszolgáltatásokat. Bolsonaro szerint viszont a gazdaság előnyt élvez a járványügyi intézkedésekkel szemben.


Sajnálom, néhányan meg fognak halni, ilyen az élet. Nem zárnak be egy autógyárat, csak azért mert vannak közlekedési balesetek – mondta a brazil elnök egy pénteki tévéinterjúban. Bolsonaro szerint irreálisan sok az a 68 halott és 1 223 fertőzött, amit a brazil gazdaság központjának számító Sao Paolóban jelentettek. Az elnök szerint politiki okokból meghamisították az adatokat.


Bolsonaro egyébként ugyanúgy áll a járványhoz, mint a globális felmelegedéshez, szerinte az egész csak egy kis nátha, és a média fújja fel a dolgot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!