szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az újraválasztásáért induló polgármester, Ion Aliman a leadott érvényes szavazatok több mint felét kapta meg másfél héttel azután, hogy elhunyt. A választást meg kell ismételni.

Olyan népszerű volt az Olt megyei Deveselu községben a harmadik mandátumára pályázó Ion Aliman polgármester, hogy halála ellenére megnyerte a vasárnapi helyhatósági választást – derül ki a Maszol.ro cikkéből.

Aliman másfél héttel a választás előtt, szeptember 17-én – koronavírus okozta szövődmények miatt – elhunyt. Csakhogy a szavazólapokat addigra kinyomtatták, a neve szerepelt azokon. Aliman a leadott érvényes szavazatok több mint felét kapta meg, az 1600-ból 1020-at.

A helybeliek az iránta való tiszteletből szavaztak az elhunyt jelöltre – idézi a Digi24 televízió helyszíni riportját a Maszol. „Jó ember és jó polgármester volt” – nyilatkozták –, aki „sokat tett a közösségért” és „megőrzik emlékezetükben”. A polgármester-választást azonban így meg kell majd ismételni.

A romániai választásokról itt írtunk:

Marosvásárhely új polgármestere: Tíz év múlva talán a székely zászló is aktuális lesz, most munkahelyek kellenek

Bár húsz év után lett újra magyar polgármestere Marosvásárhelynek, a vasárnap nagyot győző Soós Zoltán szerint ez a siker nem a magyarok győzelme a románok felett, hanem a marosvásárhelyieké a korrupció felett. Soós Kolozsvári mintát ígér a húsz éve stagnáló városnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vajon mit pötyögött a mobiljába Lajos király, mielőtt a Csele-patakba fulladt?

Vajon mit pötyögött a mobiljába Lajos király, mielőtt a Csele-patakba fulladt?

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt