szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iszlámot gyalázó tartalmak betiltását kérte Imran Khan pakisztáni miniszterelnök a Facebook-vezérhez, Mark Zuckerberghez küldött levelében. A politikus szerint az egész világon terjedő iszlamofóbia erősíti a muszlim szélsőségeseket és újabb erőszakos cselekedetekre sarkallja őket.

„Azt kérem, hogy olyan tilalmat vezessen be az iszlamofób és az iszlámgyűlőlő tartalmakra, mint amilyen érvényben van a holokauszt-tagadásra” – áll a levélben, amely szerint elfogadhatatlan, hogy egyesek ellen tilos, mások ellen pedig megengedett a gyűlöletbeszéd. Khan abból az alkalomból fordult Zuckerberghez, hogy a közösségi oldal vezetői októberben bejelentették, felülvizsgálják gyűlöletbeszéd-politikájukat.

Khan szerint Franciaországban az iszlámot teljes egészében kapcsolatba hozzák a terrorizmussal. Vasárnap egyébként Khan azzal kapcsolatban is megszólalt, hogy Emmanuel Macron francia államfő elfogadhatónak nevezte, hogy közszemlére teszik a Mohamed prófétát sértő karikatúrákat. Macron ezzel megtámadta az iszlámot” – mondta a politikus.

A múlt héten egy csecsen iszlamista azért ölte meg a francia Samuel Patyt, mert a tanár egyik, szólásszabadságról szóló óráján megmutatta diákjainak a Mohamedet sértő Charlie Hebdo-karikatúrákat.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Decemberben korábban érkezik a nyugdíj

Decemberben korábban érkezik a nyugdíj

Seres László: Sorostalanság

Seres László: Sorostalanság