szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hetedikes volt egy svéd fiú, amikor kivették az iskolából. Közel három évtizeddel később rettenetes állapotban talált rá egy rokona.

A svéd rendőrség őrizetbe vett egy 70 éves nőt, aki a gyanú szerint 28 évig fogva tartotta a fiát egy lakásban Stockholmtól délre – számolt be kedden az SVT svéd közszolgálati televízió. A nőt – aki visszautasítja a vádakat – jogellenes fogvatartással és azzal gyanúsítják, hogy súlyos testi sérüléseket okozott a most 41 éves férfinak.

A férfira egy női rokona bukkant rá, aki kihasználva, hogy a gyanúsított kórházban van, elment a Haninge nevű helység közelében található családi házba. A rokon az Expressen napilapnak azt mondta, hogy

a lakásba belépni olyan volt, mint egy "rémálomba". Mindent vizelet és szemét borított, a sérülésekkel teli férfi pedig úgy bűzlött, mint a rothadó test.

A férfit egy stockholmi kórházba szállították, ahol több műtétet is elvégeztek rajta. A rokon elmondása szerint az áldozat látszólag normális életet élt addig, amíg hetedik osztályban kivették az iskolából. A szociális ellátók, bár szóltak nekik, nem tettek semmit, a család többi része pedig megpróbált kevés jelentőséget tulajdonítani az esetnek.

A rendőrség kordonnal vonta körbe a házat, az ügyészség pedig közölte, hogy nagyszabású meghallgatást tart az ügy tisztázása végett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Videó: Natascha Kampuscht megrázta az elrablásáról szóló film

Február 25-án mutatják be a világon először a bécsi mozikban a 3096 nap című filmet, ami a Bécsben elrabolt és évekig fogva tartott lány, Natascha Kampusch történetét meséli el. Kampusch a Bild német bulvármagazinnak arról mesélt, milyen érzéseket keltett benne a film.

Központosított koncessziók: Rogán Antal másfél hónap után kiesett a pikszisből

Központosított koncessziók: Rogán Antal másfél hónap után kiesett a pikszisből

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból