szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fotók bizonyítják, hogy az amerikai törvényhozás épületébe a múlt szerdai ostrom idején egy kétszeres olimpiai bajnok úszó is bement.

Zavargássá fajult múlt szerdán az a Trump melletti tüntetés, amit az amerikai törvényhozás ülésére időzítettek. A képviselőknek ekkor kellett volna hitelesíteniük az elektori voksokat, ezt követően pedig kihirdetni Joe Biden győzelmét. Erre csak jelentős késéssel került sor, a tüntetők egy része ugyanis betört a Capitolium épületébe. A szerdán nyilvánosságra került fotók szerint a zavargók között volt Klete Keller kétszeres olimpiai bajnok úszó is – írta meg a SwimSwam.

A portál emlékeztet rá, hogy Keller a választásokat megelőző időszakban is aktívan támogatta Trumpot közösségi oldalain. Ezeket az oldalakat a Capitolium ostroma után az úszó törölte. Arról egyelőre nem került nyilvánosságra felvétel, hogy Keller részt vett volna a rongálásban is, azonban azzal is törvénysértést követett el, hogy bement az amúgy lezárt épületbe.

A SwimSwam Keller sporteredményeit csak röviden részletezi: a most 38 éves úszó 2004-ben és 2008-ban 4x200-as gyorsváltón lett olimpiai bajnok, 2005-ben és 2007-ben pedig két világbajnokságon is aranyérmes lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor hvg360

A nap, amelyet Amerika sosem feledhet

Az elektori szavazatok számlálásának napjára, a szerinte elcsalt elnökválasztás ellen hívta harcba a híveit Donald Trump, és ők hallgattak rá. Az eredmény megdöbbentő látvány volt, ahogy a kongresszusi rendőrség sorait félresöpörve a Trump melletti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, ahonnan ki kellett menekíteni a képviselőket és a szenátorokat. A példátlan szerdai események még nem tudni, milyen nyomot hagynak az amerikai demokrácián, politikán és a republikánus párton.

Bonyolultabb a helyzet annál, hogy csak az ipar és a közlekedés felelős a légszennyezettségért

Bonyolultabb a helyzet annál, hogy csak az ipar és a közlekedés felelős a légszennyezettségért

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték

Meghalt Kriza Ákos

Meghalt Kriza Ákos