szerző:
MTI / hvg.hu

A magyar rendőrség szerint kilenc halálos áldozata van a 4-es úton kedd délután történt balesetnek.

A kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte az MTI-vel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

András Tamás elmondása szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

©

Korábban a Digi 24 hírtelevízió azt közölte, hogy hét román állampolgár vesztette életét. A hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre bekövetkezett a baleset. A szóvivő megerősítette, hogy hét román állampolgár halt meg.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!