szerző:
MTI

Átadták az Erzsébet híd alatti megújult parkolót, amelyet ezentúl bármilyen irányból megközelíthetnek az autósok – közölte az V. kerületi önkormányzat pénteken.

A Március 15. tér és egyben az Erzsébet híd alatti terület kiemelt jelentőségű, hiszen nagyon sok turista fordul meg a környéken – írta közleményében az önkormányzat.

A gyalogosbarát és zöldebb belváros, a racionalizált parkolási lehetőségek nemcsak az itt lakóknak biztosítanak nagyobb kényelmet, hanem a kerületbe látogatóknak is – tették hozzá. Azt írták, fontosnak tartják a híd alatti parkolót, mert megkönnyíti a turisták dolgát, így a belvárosi szolgáltatók és a kereskedők forgalma is növekedhet.

Az Erzsébet híd felhajtóját nemrég adták át, az újragondolt forgalmi rendnek köszönhetően a híd alatti parkoló bármilyen irányból tudja fogadni az autósokat. A Belváros Új Főutcájának kiépítése elnevezésű beruházás második üteme 2012 novemberében indult: a Ferenciek tere és környéke rehabilitációja összesen 3,6 milliárd forint uniós és állami forrásból valósul meg idén márciusig.