szerző:
MTI

Összesen 2,1 millió Audi A1, A3, A4, A5, A6, a TT, a Q3 és a Q5 modell érintett a VW-motorok miatt kirobbant manipulációs botrányban.

Világszerte 2,1 millió Audi gyártmányú gépkocsi van ellátva olyan szoftverrel, amely lehetővé tette, hogy anyavállalata, a Volkswagen meghamisítsa az emissziós értékeket az Egyesült Államokban – közölte hétfőn az Audi szóvivője.

Nyugat-Európában mintegy 1,42 millió ilyen, úgynevezett EU5-ös motorral felszerelt jármű fut, ebből 577 ezer Németországban. Az A1, A3, A4, A5, A6, a TT, a Q3 és a Q5 modellek vannak érintve – közölte a szóvivő.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) nemrég azzal vádolta meg a Volkswagent, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások.

A Volkswagen elismerte a csalást, és jelezte, hogy világszerte mintegy 11 millió, EA 189 típusú motorral üzemelő autóját érintheti az ügy, de érintett 500 ezer Seat és a Skoda több modellje is. Ha érdekli a Volkswagen-botrány részletei, ide kattintva olvashat még többet róla.

Ha nem szeretne lemaradni a Volkswagen-botránnyal kapcsolatos legfrissebb hírekről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.