szerző:
hvg.hu

A Chevrolet Bolt elektromos ötajtós autó 300 kilométer feletti hatótávot ígér és elfogadható árakat.

A Bolt teljesen egyedi elsőkerék-hajtási platformra épül és ugyanazt, a dél-koreai LG által gyártott lítium-ion akkumulátoregységet használja, mint a márka másik elektromos autójának a Chevrolet Voltnak a második generációja.

A General Motor a most zajló Las Vegas-i elektronikai vásáron mutatta be újdonságát, azonban sok részletet még nem árultak el, mondván a modell hivatalos premierje napokon belül lesz a Detroiti Autószalonon. Most az elektronikai kiállításon inkább a kocsi fedélzeti képességeit mutatták be, amelyek közt a lefontosabb a GM saját 4G-s OnStrar rendszere, amely aktuális forgalomfigyelővel, időjárási applikáción keresztül ajánl útvonalat, de nyilvánvalóan jelzi is az elérhető töltőpontokat a rendszer.

©

A Boltot a GM partnercége fogja gyártani, Orion nevű üzemében, ebben a Michiganben található üzemben készül a Chevrolet Sonic és a Buik Verano is.

A Bolt esetében 30 ezer dollár körüli árakat ígér a gyártó, ami 8,7 millió forint, ezzel párhuzamban van a legnagyobb rivális Nissan Leaffel, a BMW i3-nál, illetve a Tesla Model 3-nál pedig olcsóbb lesz.

©
©
©
©

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!