szerző:
hvg.hu

Valójában nincs itt semmi meglepetés, az amerikaiaknál még mindig jó öreg pick-upok uralják a piacot, de a nagyon erős japán jelenlét, azért némi meglepetés.

Persze szépen jönnek fel a takarékosabb főleg japán autók is, de a lista vezető három igazi nagy benzinzabáló, ráadásul darabszámban tudnak annyit közel 1,5 millió autóval évente, mint lista következő négy helyezettje.

A Ford F-150-es széria 34 éve a legkelendőbb típus az Amerikai Egyesült Államokban. Ez tavaly sem változott, ahogyan a többi pick-up népszerűsége is töretlen, olyannyira, hogy az Autoblog.com által összesített legkelendőbb modellek 2015-ös listájának dobogójára csak ilyen modellek férhettek fel. Az utána következő típusok viszont már meglepetést okozhatnak.

10. Toyota RAV4 – 315.412 darab

A crossoverek emelkedő népszerűségére jó példa a Toyota RAV4 tízedik helye, egy évvel a korábban Ford Fusion (vagyis az amerikai Mondeo) tanyázott a lista végén.

9. Nissan Altima – 333.398 darab

Hét százalékkal nőtt az Altima értékesítése a 2014-es évhez képest, amivel könnyedén felfért a top 10-es listára.

8. Honda Civic – 335.384 darab

A Civic mindig is egy best-seller volt az USA-ban, és ez tavaly sem volt másként. A kilátásai ráadásul egyre jobbak, hiszen a kifutó széria eladásai közel három százalékos növekedést produkáltak, így a 2016-os új generációnak minden esélye megvan arra, hogy jócskán túlszárnyalja.

7. Honda CR-V – 345.647 darab

A crossoverek népszerűbbek az USA-ban, mint valaha, az új CR-V pedig az egyik legjobb a szegmensben, így szinte borítékolható volt az eredménye. Az előző évhez képest több mint három százalékkal javultak az eladásai.

6. Honda Accord – 355.557 darab

2014-ben eggyel előkelőbb helyen szerepelt a japánok szedánja, mint 2015-ben, de így sincs szégyenkeznivalója a Toyotának, pláne annak fényében, hogy három modellel is befértek a top 10-be.

5. Toyota Corolla – 363.332 darab

Hét százalékkal többet adtak el belőle, melynek köszönhetően egy pozíciót javított az előző évhez képest.

4. Toyota Camry – 429.355 darab

A Camry népszerűsége a szedánok között szinte rendíthetetlen, olyannyira, hogy 2015-ben egyetlen vetélytárs sem tudta igazán megközelíteni.

3. RAM Pickup – 451.116 darab

2014-ben is a dobogó harmadik fokáig jutott a RAM platós modellje, 2015-ben viszont szépíti a helyezését, hogy 2,6 százalékkal többet adtak el belőle.

2. Chevrolet Silverado – 600.544 darab

Több mint 13 százalékkal több Silveradót értékesítettek 2015-ban, mint egy évvel korábban, ami kimagasló eredmény, mégsem volt elég ahhoz, hogy megszorongassa Amerika kedvenc pick-upját.

1. Ford F-150 – 780.354 darab

Sorozatban 34. éve a Ford igáslova az amerikaiak kedvenc autója, ami igazán lenyűgöző eredmény, időközben pedig a fordosok áttértek az acélról az alumínium karosszériára, így még vonzóbb ajánlatnak számít.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!