szerző:
hvg.hu

Márciusban debütál a Lamborghini ünnepi autója, de már az összeset elkapkodták.

Idén nagy dolgot ünnepel a Lamborghini, alapítója ugyanis kereken 100 éve született. Ferruccio Lamborghini 1948-ban alapította meg cégét, ami kezdetben traktorokat gyártott, és ahogy a mellékelt ábra is mutatja, mára már nem ez a fő csapásvonal. Persze az olaszok szeretnének méltóképpen megemlékezni róla, ezért egy különleges, limitált szériás autóval, a beszédes nevű Centenarioval készülnek a nagy ünnepre.

©

A szuperautóból összesen 40 darabot gyártanak le – 20 coupét és 20 kabriót –, egységenként 2,4 millió dollárért, vagyis körülbelül 700 millió forintért. A jelek szerint azonban ez nem szegte kedvét a rajongóknak, az Autocar jelentése szerint ugyanis mostanra az összeset eladták.

A hírek szerint a Centenario az Aventador 6,5 literes, V12-es szívómotorjának frissített változatát kapja meg, ami 760 lóerőt szabadít az aszfaltra. Stephan Winkelmann, a cég főnöke szerint az autót utcai használatra tervezték, a gépbe pedig a legújabb fejlesztésű aerodinamikai elemeket és futóművet teszik majd bele.

Az autó alig két hónap múlva, a 2016-os Genfi Autószalonon mutatkozik majd be.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!