szerző:
hvg.hu

Olyan tempóval ment a két Tesla, amit egy Ferrari is megirigyelne.

Hogyan is ünnepelhetné másként egy autós gyorsulási hírekkel foglalkozó weboldal tulajdonosa a Valentin-napot, mint egy jó kis gyorsulási versennyel a felesége ellen? A dolog azonban nemcsak emiatt érdekes, hanem a választott járművek miatt is: a Tesla két autóját, a Model S-t és a Model X-et eresztették egymásnak, ami igen érdekes végeredményt szült.

A Palm Beach-i nemzetközi versenypályán mérték össze az autókat. A férj a Model S, a feleség pedig a Model X volánja mögé ült be, hogy megnézzék, mit tudnak kihozni az elektromos autókból a negyed mérföldes (400 méter) távon.

A verseny egyébként is igazi kuriózum, ugyanis mindkét modellben benne van a Tesla "nevetséges" üzemmódja, ami már egy Lamborghinit is lenyomott. A Model X ugyanakkor körülbelül 220 kilogrammal többet cipel, ami elvileg meg is határozhatta volna a győztest. Ennek ellenére a befutók igen szorosra sikerültek, igaz, a Model S győzelmét hozták.

A pályán ráadásul egy új rekord is született, igaz, nem hivatalos, azt ugyanis egyetlen szervezet sem hitelesítette még. A Tesla SUV 11,61 másodperc alatt tudta le a 400 méteres távot, aminek a végére 185 km/h-ra gyorsult, ami kategóriájában a legjobb teljesítmény.

Hasonló eredményt produkált a Model S is, ami 11,3-11,5 másodperc alatt futotta meg a távolságot, sebességben azonban néhány km/h-val többet hozott ki a férj a gépből, ami valószínűleg a kisebb súlynak köszönhető. Tény viszont, hogy egy ilyen tempót még egy Ferrari vagy egy Lamborghini is simán megirigyelhetne.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!