szerző:
hvg.hu

Két filmes hobbiból összerakta a Tesla lehetséges reklámfilmjét, ami olyan ütős lett, hogy még Elon Musk is felfigyelt rá.

A Tesla egyik ismertetőjegye, hogy pont úgy nem készít reklámokat, ahogy az Apple sem. Ehelyett olyan brandet sikerült kiépíteni, amelyben az elégedettségre alapozva maguk a tulajdonosok – pontosabban az ő elégedettségük – jelenti a reklámfelületet, így az amerikai cég a marketingen megspórolt összeget a kutatásra tudja fordítani.

A dolog működik, sőt az, hogy nem készül hivatalos reklámfilm, több filmes szakembert is arra sarkall, hogy ők forgassák le az "igazit". Így tett nemrég Adam és Nathan Freise, akik Freise Brothers néven tevékenykednek. Az általuk összerakott klip annyira jól sikerült, hogy simán elment volna egy Super Bowl alatt vetített reklámnak is.

Az It is not a dream (vagyis Nem egy álom) című alkotást fekete-fehérben rögzítették, a szereplők köré pedig egy futurisztikus környezetet rendeztek be, olajfúró tornyokkal és minden egyébbel, ami a belső égésű motorokra emlékeztet. A narrátor – akiről később kiderül, hogy maga Nikolai Tesla – az elektromos energia lehetséges felhasználási módjáról elmélkedik. "Ez nem egy álom, csupán a tudomány és a mérnöki munka találkozása" – mondja a filmben.

Az Apple és a Tesla közötti párhuzamot erősíti, hogy a kisfilm stílusa nagyban hasonlít Steve Jobsék ikonikus, 1984 című reklámjára. Míg utóbbi azt ígérte, megmenti a felhasználókat az IBM-függőségtől, addig a Tesla reklámja nem kevesebbet ígér, mint hogy megmenti a társadalmat a kőolajfüggőség okozta utópiától.

A reklám annyira jól sikerült, hogy még maga Elon Musk is kiposztolta a Twitteren.

Nem ez az első olyan reklám, amit egy filmes "csak úgy" összerakott. 2014-ben is volt már egy hasonló, a Modern Spaceship névre keresztelt videó is elég ütősre sikerült.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!