szerző:
hvg.hu

Egy londoni aukción árverezték el a 007-es ügynök legutóbbi autóját, amiből mindössze tíz példány készült, de csak egyetlen darab kerülhetett magánkézbe.

Igencsak mély zseb kell, hogy legyen az, amiből valaki csak úgy előkap 1 milliárd forintot. A jelek szerint azonban van ilyen, egy nemrég megtartott aukción ugyanis ennyit – pontosabban szólva 3,5 millió dollárt – fizetett valaki a legutóbbi James Bond filmhez készült Aston Martin DB10-ért.

A Christie's aukciós ház jelentése szerint mindösszesen 5 perc kellett ahhoz, hogy elkeljen a jármű. A licit 1,4 millió dollárról indult, szóval el lehet képzelni, néhány perc leforgása alatt micsoda számok röpködtek a levegőben.

Az árverésen egyéb relikviákon is sikerült túladni, mint például azon a jelmezen, amit James Bond a legutóbbi film nyitójelenetében viselt – ezért 38,8 millió forintot fizettek.

Ha szeretné látni, hogyan is megy az Aston Martin DB10, ide kattintva megnézheti.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!