szerző:
hvg.hu

A választáskor a praktikumot tartják a legfontosabbnak, és így választanak modellt is.

A használt autók értékesítésével foglalkozó AAA Auto a nemzetközi nőnap alkalmából közzétette legfrissebb felmérésének eredményét, melyben arra volt kíváncsi, mi alapján választanak (és milyen) autót a magyar nők. A cég összesítéséből kiderül, a nők rendkívül gyakorlatiasak, az autóvásárláshoz pedig többnyire egy autószerelő ismerősüket is magukkal viszik.

A vállalat statisztikái szerint a magyar női vásárlók 64,2 százaléka a ferde hátú autókat kedveli, 13,5 százalékuk választ négyajtós modellt, míg 8,4 százalékuk kombit. A nők praktikus szempontok alapján választanak gépkocsit. Elsősorban ez az oka annak, hogy többnyire kisebb autót vásárolnak, gyengébb motorral, mivel ezekkel könnyebb parkolni, és kevesebbet fogyasztanak a városban. Karolína Topolová, a cég ügyvezető igazgatója szerint a nők anyagi lehetőségeik és a család szükségletei szerint választanak autót.

A cégnél vásárló nők körében 2015-ben a Suzuki volt a legnépszerűbb márka: az eladott gépkocsik 13 százalékát tette ki a, ezt követte az Opel és a Volkswagen, 11 és 8, százalékos részesedéssel.

Íme a legnépszerűbb modellek 2015-ben:

1. Suzuki Swift

2. Opel Astra

3. Opel Corsa

4. Škoda Fabia

5. – 6. VW Polo

5. – 6. Toyota Yaris

7. – 9. Suzuki Ignis

7. – 9. Ford Fiesta

7. – 9. Peugeot 206

10. Ford Focus

A felmérés szerint a nők többsége a benzines autókat részesítette előnyben (76,2 százalék) a dízellel szemben (23,8), valamint 90,8 százalékuk kézi sebességváltós autót vásárolt. A szürke volt a legnépszerűbb szín (26 százalék), megelőzve a kéket (15,2) és a feketét (12,5).

A praktikum fontosabb a nők számára, mint a kényelem, a harmadik legfontosabb szempont pedig a biztonság, de ha a választható extrákról van szó, a nők a biztonságot teszik az első helyre. A döntés előtt a nők az átlagos üzemanyag-fogyasztást, a csomagtartó méretét és más hasznos funkciókat, például a tempomat vagy a telefon-kihangosító rendszer meglétét is mérlegelik.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!