szerző:
hvg.hu

A cég kiküldte az első meghívókat az eseményre. Még márciusban megtartják.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Tesla idén rántja le a leplet a Model 3 névre keresztelt modelljéről, most azonban a végleges dátum is kiderült. A cég kiküldte a meghívókat az eseményre, az Electrek pedig gyorsan fel is töltötte azt a netre. Tessék beírni a naptárakba: március 31-én megismerhetjük az új fejlesztést.

©

A bemutató azonban nem jelenti azt, hogy gyártani is kezdik az autót, a hírek szerint az első darabok piacra közúti megjelenésére egészen 2017 végéig várni kell majd. A részletekről azonban már több pletykát is lehetett hallani. Ha a híresztelések igazak, az autó a BMW 3-as sorozatának legerősebb tagjaival konkurál majd, említésre méltóan a 0-100 km/h-s állórajtot 4,1 másodperc alatt teljesíti. A kocsi az ígéretek szerint egy feltöltéssel 500 kilométert tud majd megtenni.

Elon Musk kifejezetten azzal a céllal akarja piacra dobni a Model 3 névre keresztelt autóját, hogy a bemutatott Model X után legyen még egy olyan tömegmodellje a cégnek, amit jó áron, nagy darabszámban tud eladni.

©

Érdekesség, hogy a helyszínt egyelőre még nem jelölte meg a Tesla, csupán a dátumról beszélt a levélben. A feltételezések szerint azonban ugyan ott tartják majd az eseményt, ahol a korábbi D-esemény is zajlott, vagyis amikor Elon Musk bemutatta a Model S kétmotoros variánsát, vagyis a helyszín a kaliforniai Hawthorne lehet.

Azt azért sajnáljuk, hogy még több mint egy évet kell az autóra várni, hiszen a Model S és a Model X gyorsulási versenye után igazán jól nézne ki, ha megismételve már a Model 3 is rajthoz állhatna. Nem baj, addig is itt van nekünk az első GT-sorozat, amiben csak Model S-ek szerepelnek.

Ha szeretne értesülni a bemutatóról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!