szerző:
hvg.hu

7000 kilométert mentek vele, 2 milliárd forintba kerül, de nem ez az oka, hogy különleges.

Még a 2014-es Genfi Autószalonon mutatkozott be a svéd hiperautókat gyártó cég, a Koenigsegg akkori legújabb modellje, a One:1, amiből összesen hat darab készült, és amit az esemény végére mind el is adtak. A most eladásra kínált One:1 viszont sokkal különlegesebb, mint bármelyik másik a hatból: ez ugyanis a hetedik – vagy még inkább, a legelső.

©

A képeken látható modell ugyanis nem más, mint egy fejlesztői autó, teljes nevén a Koenigsegg One:1 #00. Ez volt az, amit egykor Genfben is bemutattak, és ez az, ami aztán a fejlesztések alapjául szolgált. A Carscoops szerint azonban most eladó, méghozzá nem is akármennyiért. A svédek 7,1 millió dollárt, vagyis nagyjából 2 milliárd forintot kérnek érte.

©
©
©
©

Bár ez egyfajta tesztautóként is szolgált, csupán 7000 km van benne, ráadásul az összes létező gyári frissítéssel felszerelték, így nem éppen ipari szemetet vesz az, aki kifizeti érte a borsos összeget. Arról nem is beszélve, hogy garanciát vállalnak rá.

Hogy pontosan mire is képes egy Koenigsegg One:1, azt jól mutatja például az Audi R8 elleni versenye.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!