szerző:
hvg.hu

Az orosz és amerikai elnök megjelenésének is fontos eleme az elnöki limuzin. A jelenlegi amerikai elnöknek Donald Trumpnak egy teljesen új autót fejlesztenek, ez lesz az új „Bestia”.

A mostani limuzin még Obama első kormányzásának idején 2009-ben állt szolgálatba és egy teherautó alapú platformra építette a Cadillac. A "Beast 2.0" egy Cadillac DTS-inspirálta luxusautó lesz és még masszívabb, mint elődje volt. A prototípus már túl van a nyúzóteszteken és a kémfelvételek alapján egy Cadillac Escalade elejére emlékeztető az orrésze.

A robosztus jelző a képek alapján illik az újdonságra, amelynek fejlesztése már 2013-óta folyik. Míg az elkészülő autók darabja 1,5 millió dolláros költséggel készül, maga a fejlesztés belekerült 15,8 millióba.

©

A gép motorterében érdekesség, de egy dízelmotor van, méghozzá egy Duramax 6.6 literes V8-as, amely nagyjából 450 lóerős a nyomatéka viszont irdatlan 1234 Nm. Az biztos, hogy elrugaszkodni képes lesz még így is, a várhatóan 8 tonnás monstrummal is.

A kocsi ilyen tömeggel és 6 méteres hosszával nem épp egy mozgékony gépezet. A közölt adatok szerint az elnöki verda álló helyzetből 15 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órára, ami egyébként a csúcssebessége is, a fogyasztása pedig irtózatos: 1 liter üzemanyag körülbelül 3,5 kilométerre elegendő. A Beast karosszériáját természetesen tetőtől talpig páncél borítja, NATO-szabvány szerint, amely részben titániumból és kerámiából készült.

©

A kocsinak mindemellett saját oxigénellátó rendszere van, az üzemanyagtartályát pedig külön megerősítették, hogy még véletlenül se tudják kilőni. Hogy mikor érkezik a Beast 2.0, egyelőre nem lehet tudni, de a hírek szerint még idén birtokba veheti Trump.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!