szerző:
hvg.hu

Egyetlen képben foglalták össze, miért Koppenhága a világ legélhetőbb városa, és miért volna jó azonnal odaköltözni.

A Metropolis Magazine tavaly ősszel kihozott ranglistája alapján a dán főváros Koppenhága lett a világ legélhetőbb városa. Pedig a verseny igen szoros volt, legalábbis ha figyelembe vesszük, hogy a Merceré világranglistája Bécset, míg az Economist Intelligence Unité az ausztráliai Melbourne-t hozta ki győztesnek. A városok között valószínűleg csak hajszál lehet a különbség, a Metropolis Magazine döntését azonban egy nemrég készített fotó alapján abszolút meg tudjuk érteni.

A Copenhagenize Design Company Facebook-oldalán osztotta meg az alábbi képet, amin a reggel fél 9-es forgalmat fotózták le a város egyik forgalmas csomópontjában. A képen jól látszik, hogyan gondolkodnak a városban élők a közlekedésről.

©

A dolog akkor igazán megdöbbentő, ha megnézzük, összesen hányan közlekedtek a különböző járművekkel. A beszámoló szerint a buszon 120 utas volt, szemben az autókban ülő 8 emberrel. Ennél még a gyalogosok is többen voltak (14-en), az igazán lenyűgöző viszont az, hogy közel 100 embert számoltak meg egyetlen piros lámpánál a kereszreződésben.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!