szerző:
hvg.hu

A független európai szervezet, azaz az EuroNCAP 2017 első negyedévében is jó néhány autót tört össze azért, hogy kiderüljön, melyek a legbiztonságosabbak.

A napokban tette közzé az EuroNCAP az eddigi legutolsó jelentését, melyből kiderült, milyen eredménnyel zárult az új 5-ös BMW tesztelése. A szervezet eddig csak alapfelszereltséggel ellátott autókat tesztelt, vagyis eddig még nem volt olyan kocsi, ahol azt nézték volna, a plusz biztonsági felszerelés milyen hatással van az utasok biztonságára.

Az eredmények alapján eddig hat modell, a Volvo S90/V90, a Toyota C-HR, az 5-ös BMW, a Land Rover Discovery és az Audi Q5 kapták meg az öt csillagot.

A tesztelt modellek közül a Ford Mustang lóg ki a legjobban a sorból. Az amerikai autó meglepő módon csupán 2 csillagot szerzett, ami rendkívül gyenge teljesítménynek tekinthető.

©

A szervezet tavaly év végén is összesítette, milyen eredménnyel zárult a 2016-os tesztszezon. Akkor ezt a 18 autót találták a legbiztonságosabbnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!