szerző:
hvg.hu

A kamionnak meg kellett állnia, a rakomány pedig egyenesen a sofőr fülkéjére zúdult.

Az első alapszabály, amit minden kamionsofőrnek meg kell tanulnia, hogy a rakományt úgy kell lekötni, hogy még véletlenül se tudjon eldőlni, vagy csúszkálni a platón. Nem viccből kell ezt megtenni, ellenkező esetben ugyanis az áru fékezésnél, gyorsításnál és kanyarodásnál összevissza mozogna, ami a méretétől függően akár komoly balesetet is okozhat. Nem csak a forgalom résztvevőinek, de a kamionsofőrnek is.

Az alábbi videó például tökéletesen szemlélteti, milyen komoly mulasztás történt a rakodásnál. Az árut ugyanis jó eséllyel senki sem kötötte le, vagy nem eléggé stabilan, így amikor a kamion lefékezett, hogy elkerüljön egy balesetet, az egész előre zuhant, letarolva a sofőr fülkéjét.

Azt nem tudni, a sofőr túlélte-e a balesetet, de a videót elnézve sajnos ennek kevés esélyt adnánk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!